Skip to main content

Op kamers in Den Haag

Den Haag is een superleuke studentenstad met heel veel verschillende wijken, culturen en woningen. Heel veel keus, goedkoper dan Amsterdam en met het OV of de fiets kom je overal. Dus wil je uiteraard op kamers in Den Haag. Nu nog die kamer bemachtigen!

Oriënteer je op de verschillende kamers in Den Haag

Voordat je als een kip zonder kop overal op gaat reageren, kun je beter eerst even rondkijken op het internet wat voor kamers er in Den Haag allemaal zijn. Wat zijn de prijzen ongeveer, wat krijg je ervoor terug en wat kun je realistisch verwachten? Als je een goed beeld hebt van de beschikbare kamers in Den Haag kun je veel beter bepalen wat voor jou belangrijk en haalbaar is.

Maak een lijstje met je wensen

Wat vind je het allerbelangrijkste? Heb je bijvoorbeeld een huisdier, dan zal de keuze al een stuk kleiner worden. Heb je al meubels die mee gaan dan is de afmeting prioriteit. Wil je graag wat gezelligheid dan kun je het beste zoeken tussen specifiek studentenkamers in Den Haag. Die worden vaak aangeboden door studentenhuizen waar dus al gezellige studenten wonen. Als je in een studentenhuis wil wonen, moet je vaak wel hospiteren.

Gebruik je netwerk

Voordat je actief alle huurwebsites afgaat, kun je het beste eerst al je eisen en wensen onder elkaar zetten en delen met je netwerk. Deel het op bijvoorbeeld op Facebook, maar ook met familie, vrienden en studiegenoten. Soms komen juist daar de echte pareltjes vandaan. Ook kom je er zo makkelijk achter of je eisen wel realistisch zijn. Terwijl mensen om je heen hun ogen openhouden, kun je zelf aan de slag gaan door het internet af te struinen.

Online kamers in Den Haag vinden

Er zijn een aantal bekende websites voor het vinden van een kamer. Zo vind je op onze website een wisselende aanbod van kamers. Een andere handige website is Kamernet.nl. Hier kun je filteren op type woonruimte, faciliteiten, stad en aantal medebewoners. Maar je kunt er ook aangeven met hoeveel je zoekt. Handig als je met een vriend of vriendin een plekje zoekt in hetzelfde huis. Ook kun je hier filteren op woonruimtes waar huisdieren zijn toegestaan. Als je op Kamernet wil reageren, moet je wel een betaald abonnement afsluiten.

Via Staedion.nl kun je ook een studentenkamer in Den Haag vinden. Dit zijn kamers voor studenten in speciale complexen. Je bent hier dus omringd door andere studenten. De meeste complexen hebben ook nog eens in elke kamer een eigen keuken, wc en soms zelfs badkamer. Ook zijn er meestal gedeelde wasruimtes aanwezig. Voor dit soort kamers is er vaak wel een wachtlijst, dus als je hier wil wonen is het verstandig om je zo snel mogelijk voor in te schijven.

Tip: is je huidige woonadres buiten Den Haag? Dan heb je bij dit soort woningen voorrang!

Naast dit soort bemiddelingswebsites kun je ook weleens mooie woningen vinden via facebookpagina’s. Door te zoeken op 'kamer Den Haag' op Facebook vind je allerlei groepen waar enorm veel nieuwe advertenties voorbijkomen. Succes en alvast welkom in Den Haag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.