Skip to main content

Op jezelf wonen? Dit moet je regelen!

Yeah, eindelijk op jezelf wonen. Een grote stap in je leven en dit betekent dat je leven er vanaf nu altijd anders uit zal zien. Er wordt niet meer elke dag voor je gekookt, je moet zelf voor schone kleren zorgen en de koelkast is niet standaard gevuld met lekkere dingen. Er zijn een aantal belangrijke dingen die je moet regelen als je op jezelf gaat wonen. Ik zet het voor je op een rijtje.

Internet en tv

Wat moeten we in deze tijd zonder internet? Zeker nu we alle colleges online volgen, is goedwerkend internet onmisbaar! Niet in alle studentenkamers kun je een internetkabel gebruiken of is er een standaard tv-aansluiting. Canal Digitaal heeft daar een goede oplossing voor: tv kijken via wifi of internet via je telefoonabonnement. Zo zit je niet met zo’n onhandige router en heb je geen snoeren door je kamer heen. Handig, toch?

Tip: installeer de app op je telefoon om de beste series lekker vanuit bed te kijken.

Gas, water en licht

Ook niet onbelangrijk is om het gas, water en licht te regelen. Soms huur je inclusief, maar vaak moet je het zelf regelen. Gas en licht regel je bij een energieleverancier. Je kunt online vergelijken welke de goedkoopste is. Zet je maandbedrag voor de zekerheid iets hoger, want alles wat je niet verbruikt krijg je weer terug aan het einde van het jaar. Water kun je aanvragen bij de wateraanbieder in jouw stad. Dat is er meestal maar één, dus dat is makkelijk!

Verzekeringen

Misschien niet de leukste klus, maar het is wel nodig om verzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering. Als er een keer wordt ingebroken of er ontstaat brand, dan zijn jouw spullen goed verzekerd. Die dure laptop krijg jij dan (deels) vergoed! Ook is een aansprakelijkheidsverzekering een goed idee. Stel jij leent een keer de laptop van je studiegenoot en je gooit er een glas water overheen, dan hoef jij niet de schade helemaal zelf te betalen. 

Begroting

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het verstandig is om een begroting te maken. Zeker als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Alle kosten zijn nieuw en je hebt aan het begin geen idee hoeveel je per maand kwijt zal zijn. Maak daarom een Excel-bestandje en zet daarin al jouw vaste kosten. Denk aan huur, gas en licht, verzekeringen, telefoonabonnement, internet, etc. 

Tip: check van tevoren of er kortingen voor studenten zijn! Zo heeft Canal Digitaal bijvoorbeeld een goede actie voor studenten!

Vergeet ook niet om zaken zoals de tandarts en huisarts te regelen. Check hier een overzicht van de gezondheidszorg in jouw studentenstad!  

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.