Skip to main content

Onmisbare spullen voor studenten

Inmiddels ben je al even aan het genieten van het nieuwe studentenleven. Bevalt het of moet je toch nog erg wennen? Uiteindelijk vind je je plekje wel op je nieuwe studie en in je nieuwe studentenstad. Misschien ben je er ook achtergekomen dat je een aantal dingen mist. Wij geven je hieronder een lijstje met spullen die wij onmisbaar vinden als student! Lees je mee?

Laptop voor student

Zonder laptop kan je eigenlijk niet studeren, maar de keuze is reuze en daarom erg lastig. Er zijn speciale studentenlaptops die vooral voor studenten handig zijn om te gebruiken, maar ook dan zijn ze er in alle soorten, maten en in verschillende prijsklassen. Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je het voor gaat gebruiken. Moet de laptop ook geschikt zijn om foto's en video's te bewerken? Dan moet je toch zeker wel gaan voor een goede processor zoals de i5- of i7 Core processor. Ga je 'm alleen gebruiken voor het maken van aantekeningen, verslagen en Netflix? Dan is een laptop met basis processor prima. Dan het formaat beeldscherm. Vanaf 13.3 inch heb je een redelijk normaal formaat laptop. De volgende maat is 15.6 inch en een relatief groot scherm is 17 inch. Ben je juist op zoek naar een klein laptopje omdat je vooral onderweg bent dan kan je kijken naar een laptop van 11 of 12 inch. Misschien is dan ook een 2-in-1 laptop iets voor jou, dan kan je gemakkelijk het toetsenbord afkoppelen waardoor je een tablet overhoudt.

Externe harde schijf

Een externe harde schijf is een hele fijne back-up om te hebben. Tegenwoordig kan je natuurlijk alles in de cloud op slaan, maar geloof mij: als het gaat om een belangrijk verslag wil je heel graag dat dit veilig op nóg een plek staat. Een externe harde schijf is tevens ook heel handig om jarenlang belangrijke documenten in op te slaan, ga daarom ook voor een schijf die meer dan 2 TB opslagruimte heeft. Dan kan je er een paar jaar mee vooruit!

Noise canceling headphone

Een noise canceling headphone is echt de uitvinding van de eeuw. Zeker nadat we veel thuis hebben gestudeerd in coronatijd zijn we allemaal wat gevoeliger voor prikkels, dus ideaal als je het geluid even kunt buitensluiten als je geconcentreerd moet werken. Er zijn veel noise canceling koptelefoons hebben de optie om het noise canceling even 'uit' te zetten. Dit is wel aan te raden als je op de fiets stapt met je koptelefoon op, je hoort namelijk echt het verkeer niet meer dus dat kan soms voor onveilige situaties zorgen.

Powerbank

Niets zo ergerlijk als een telefoon die op het punt staat om uit te vallen terwijl je er nog de hele dag mee moet. Een oplader meeslepen kan, maar het is wel fijn om je telefoon bij de hand te hebben. De oplossing? Een powerbank! Dit is een draagbaar blokje waar je jouw telefoon aan kunt hangen om 'm op te laden. Eén keer in de zoveel tijd moet je het blokje even opladen, maar dat kan gewoon met dezelfde kabel als waarmee je je telefoon oplaadt.

Al dit bovenstaande kost natuurlijk wel wat geld, maar zijn wel heel handig om te hebben! Daarom is het slim om her en der wat geld te besparen. Wij vertellen je graag hoe je kunt besparen op het studentenleven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.