Skip to main content

OH OH INTRO

Start jij vanaf september met een super leuke studie aan de Haagse Hogeschool? Dan moet je zeker weten alle ins en outs weten over de leukste introdagen van je leven! Waar, wat, hoe wanneer, waarom? Ik vertel het je allemaal in deze blog!

Oh Oh Intro

OH OH INTRO, een begrip onder Haagse studenten, ooit heel klein begonnen met wat oud-medewerkers en studenten en inmiddels uitgegroeid tot een week vol activiteiten om Den Haag en je de studenten beter te leren kennen. Het is dit jaar van 27 augustus tot 6 september en ze gaan groots uitpakken, dus dat wil je niet missen.

De activiteiten

Alles draait deze week om het woord intro(ductie). Ook de introductie van je nieuwe stadje. Of je nu al een beetje bekend bent, of helemaal nieuw, het is hoe dan ook een aanrader. Tijdens de intro weken zijn er meerder activiteiten gepland waarmee je de stad, je studiegenoten en een hele boel andere leuke mensen kunt leren kennen. Er zijn city tours, welkomstdagen op De Haagse Hogeschool, en zelfs rondvaartboten inclusief live DJ's geregeld!

De precieze dagen en tijden van alle activiteiten kun je vinden op de website van Oh Oh Intro. Hou het de komende tijd in de gaten, wie weet komt er nog meer bij.

Het festival

Dit is natuurlijk waar het eigenlijk allemaal echt om draait. Dè dag waar naartoe wordt gewerkt. Het evenement waar iedereen het nog weken over zal hebben: Het Oh Oh Intro Festival. Een festival voor iedereen. Nieuwe studenten, afstudeerders, docenten, oud studenten en zelfs voor mensen die ooit op een blauwe maandag een keer per ongeluk een stap in de Haagse Hogeschool hebben gezet.

Het is het grootste outdoor festival van Den Haag met ruim 10,000 bezoekers, 3 podia, op elke hoek een bar, met bijpassende dixi, en een centrale plek voor alle vragen die je kunt bedenken over je komende 4(5,6,7) jaar studeren hier. Ook zijn er speciale lounges voor verschillende scholen, studies en verenigingen.

Het vindt dit jaar op donderdag 5 september 2019 plaats. De start is al om 15.00 uur en de locatie is verspreidt over het gebied rondom het Lange Voorhout, midden in het centrum.

Opleidingen en verenigingen

Er zijn op de HHS ook studies en verenigingen die zelf introductie activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld studievereniging SIM van de faculteit IT & Design met introkamp Haaguit. Hier gaan nieuwe studenten een week voor school start kamperen onder begeleiding van oudere studenten.

Dit soort activiteiten worden over het algemeen door de studies en verenigingen zelf bekend gemaakt bij de nieuwe studenten en vinden vaak al voor de eerste lesweek plaats.

Om te voorkomen dat jij tijdens alle activiteiten nog bezweet je slaapzak in zo'n veel te klein hoesje probeerd te proppen op een camping op Texel, omdat je er te laat van op de hoogte was, kun je voor de zomervakantie begint het beste even contact opnemen met jouw specifieke opleiding of een vereniging die je op het oog hebt. Kun je zorgeloos nog eventjes op vakantie! :)

Tip: Als je nog op zoek bent naar een leuke studentenvereniging, neem dan eens een kijkje op deze overzichtspagina van alle studentenverenigingen in Den Haag.

Waarom gaan?

Omdat het hartstikke leuk is! En buiten alle fun zorgt de introductieweek er ook voor dat je met een goede start je studentenleven in gaat. Voor alle stapels huiswerk, de chaotische groepsprojecten of de onduidelijke opdrachten begonnen zijn kun je alvast de mensen leren kennen met wie je misschien wel 4 jaar (of langer) van je leven zal omgaan. 

En je weet wat ze zeggen: Vrienden uit je studententijd, zijn vrienden voor het leven.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.