Skip to main content

Nieuwe vloer nodig? Dit zijn de beste opties!

Verhuizen of verbouwen is een tijdrovende klus, maar tegelijkertijd ook juist heel leuk! Het afstruinen van woon- en bouwwinkels, decoreren met pareltjes uit de kringloop: het heeft allemaal wel wat. Bovendien kan een verbouwing of verhuizing gewoon een nieuwe levensfase inluiden en bijdragen aan het gevoel van een frisse start. Een vloer van laminaat maakt in jouw nieuwe of verbouwde woonruimte natuurlijk het samenhangend geheel. Maar waar te beginnen? De keuze is reuze. We got you! Ga jij verhuizen, uit huis en op kamers of verbouwen? Dit zijn de beste opties qua vloerbedekking!

Hout

Oké, misschien zal je in je studententijd niet over de middelen beschikken om een houten vloer in je woning te laten plaatsen. Toch kan het voorkomen dat je woonruimte al van oorsprong over dit type vloerbedekking beschikt. Vooral oude woningen komen namelijk best nog eens met een houten vloer. Een houten vloer wordt door veel mensen bestempeld als favoriet, en wij snappen dat. Het heeft immers een authentieke en klassieke uitstraling.

Nadeel van dit type vloer is echter (naast de prijs) het onderhoud. Echt hout moet frequent en adequaat worden gereinigd. Bovendien moet je uitkijken met morsen, vlekken en dingen laten vallen. Het is lastig om de vloer dan weer schoon te krijgen. Denk daarbij ook nog eens aan schuren en behandelen. 

Laminaat

Laminaat is hot! En dat is begrijpelijk. Bij een laminaatvloer geniet jij namelijk van de voordelen van het gebruiksgemak en onderhoud, én krijg je al snel die houtlook die we eerder beschreven. Laminaat is bovendien relatief goedkoop en eventueel goed te combineren met vloerverwarming. Veel mensen nemen met hun verhuizing laminaat ook gewoon mee naar hun volgende woning. Van die ene aankoop kan je dus ook nog gewoon duurzaam profiteren. Mocht je de mogelijkheid hebben, ga dan wel voor een behandelde laminaten vloer. Je wilt natuurlijk niet de platen moeten vervangen als je een keer wat laat vallen.

Vinyl & PVC

Vinyl en PVC zijn beide kunststof vloeren, die bestaan uit verschillende lagen. Beide vloerbedekkingen zijn goed betaalbaar en in verschillende dessins en patronen te verkrijgen. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk een laminaat uiterlijk nabootsen met één van deze twee toppers. Aan onderhoud heb je trouwens ook weinig tijd nodig: beide vloeren zijn makkelijk te onderhouden met stofzuiger en dweil, waardoor vooral vinyl een favoriet is in keukens en badkamers.

Het nadeel van vinyl is wel dat zware meubels een afdruk kunnen achterlaten in de vloer. PVC daarentegen is een stuk dunner, en kan dus niet zomaar op een kale ondervloer worden gelegd. Laat je daarom altijd even goed informeren en kies voor een kwalitatief sterk product. Zo kan je vloer lang mee!

Tapijt

Hoewel tapijt een wat stoffig imago heeft opgelopen, zien we de klassieker toch een terugkeer maken in interieurland. Tapijt maakt namelijk huiselijk. Het is er in allerlei kleuren en prints te krijgen, en maakt een ruimte letterlijk en figuurlijk warm. De vezels houden namelijk prima de warmte vast, en dat is fijn - vooral ‘s winters! Nadelig is dat tapijt niet het makkelijkste is om schoon te maken. Laat je regelmatig wat vallen, dan is tapijt misschien niet de beste optie voor je als je op kamers gaat.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.