Skip to main content

Mijn favoriete plekjes in Den Haag

Ik woon al mijn hele leven in Den Haag. Toch kom ik er pas de laatste jaren achter hoeveel mooie en leuke plekjes deze stad te bieden heeft. Inmiddels heb ik een aantal favoriete plekjes verzameld en die zal ik met jullie delen.

De Fiddler

De Fiddler is een kroeg met een Irish pub thema. Het heeft een gezellige sfeer en een donker interieur, wat extra warmte met zich meebrengt. Er is natuurlijk een hele grote keuze aan bier, maar voor een wijntje of een cider kun je er ook terecht. Typische Ierse warme maaltijden als fish and chips en stew maken ze voor je klaar om de week is er op dinsdag een pubquiz! Ik probeer er met mijn vriendengroep regelmatig tijd voor vrij te maken en het is zo populair dat er op sommige avonden aangeraden wordt om een tafel te reserveren.

De Action

Iedereen die mij kent weet dat dit bijna altijd het antwoord is op de vraag: Waar heb je dat gevonden? Ook is het iets te vaak de reden voor mijn net iets te lege portemonnee. De vestiging in het centrum heeft een groter assortiment, maar die in Laak is de beste keuze voor populaire producten. Daar zijn ze vaak net iets minder snel uitverkocht. Of je nu nieuwe sokken nodig hebt, een nieuwe knutsel hobby wilt beginnen of een grote lading aan gekke spullen wilt inslaan voor een feestje. De action heeft het allemaal!

Het Plein

Voor een drankje met vrienden doen is dit een van mijn favoriete locaties. In de zomer is het heerlijk buiten zitten, maar vooral in de koudere maanden die komen is het een aanrader. Alle terrasjes hebben warmtelampen en als de feestdagen er aan komen worden er overal mooie lichtjes opgehangen. Het geeft dan echt dat magische gevoel.

Havana

Mijn favoriete eetplek is zonder twijfel Havana. Het is inmiddels in mijn vriendinnengroep een traditie om als hoofdgerecht allemaal onze eigen nacho’s voor 2 personen van het voorgerechten menu te bestellen, zo lekker zijn ze. We hebben het al zo vaak besteld dat we niet meer zo gek aangekeken worden als eerst. Ook de andere gerechten op de kaart zijn heerlijk, we hebben wel eens van de nacho’s afgeweken. Toch komen we er àltijd bij terug

Het Hema restaurant

Als het buiten allemaal guurder en grijzer wordt is een lekker cafétje opzoeken natuurlijk wat je doet. Een koffie, late of warme choco met slagroom is op zulke momenten een must. En dat wil je natuurlijk met goed uitzicht, zodat je uuuren kunt kletsen en lekker warm binnen kunt blijven. Bij de Hema kun je, als je helemaal naar boven gaat, perfect op de hele stad uitkijken. Het is geen Starbucks koffie, maar ze hebben uitgebreide keuze voor lekkers bij de koffie en bijna alle tafeltjes zitten pal naast het raam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.