Skip to main content

Lowbudget en leuk: haal het maximale uit de staycation

Als student ben je vast wel bekend met het volgende dilemma: je wil de mooiste tijd van je leven hebben, maar je hebt er het budget niet voor. Niet getreurd! Ook als je geen geld hebt voor een verre reis, dan kan je het optimale uit je vakantie halen.

First things first: Het draait allemaal om het gezelschap. Je hoeft echt niet helemaal naar Thailand te vliegen om een onvergetelijke zomer te hebben. Met de juiste mensen om je heen, heb je alles wat je nodig hebt. Maar mochten jij en je vrienden/familie toch een beetje inspiratieloos zijn, volgen hier een aantal leuke, (voornamelijk) budget-friendly vakantieactiviteiten.

Goedkoop een paar nachtjes weg

Als je met een grotere groep bent, zijn huisjes van Landal, Centerparks of Roompot erg leuk! Je kan vaak makkelijk met z’n allen in hetzelfde verblijf, er is genoeg te doen in de omgeving en als je de kosten deelt, dan ben je erg voordelig uit.
Daarnaast zijn er natuurlijk zat leuke B&B’s en kleinere accommodaties te vinden door het hele land. En als jouw groepje niet zo gehecht is: kamperen is natuurlijk helemaal goedkoop!

Daarnaast kan je websites als vakantieveilingen.nl ook in de gaten houden. Wie weet wat je hier tegenkomt!

Losse dagjes weg

Dierentuinen en pretparken gaan erg goed samen met mooi weer en de zomervakantie. Helaas zijn die vaak ook razend druk en stiekem best prijzig! Heb je ook weleens gedacht aan simpelweg een stad bezoeken? Variërend per stad kan je dit altijd wel combineren met een museumpje, een bos/strandwandeling, bootvaart, een kermis, feest of wat dan ook. Probeer je eens te bedenken in welke steden je nog nooit bent geweest.

Workshops en cursussen

Ik ben me er heel bewust van hoe nerdy dit klinkt, maar waarom niet leren in je vakantie?! Is er niet iets wat je altijd al had willen doen, maar waar nooit echt de tijd voor hebt gehad? Dit is het perfecte moment voor die wijnproeverij, die paaldanslessen, die cursus glasblazen of om te leren boogschieten. Waarom niet?!

Weer eens wat anders

Mocht je nu nog niet zo goed weten wat je met je vrije tijd aan moet, zijn hier nog een aantal originele suggesties waarmee jij wellicht je vakantie kan volplannen:

 • Kanoën/kajakken
 • Speeddaten
 • Skaten/skeeleren
 • Gamehal
 • Poolen
 • Bowlen
 • Escaperoom
 • Picknicken/BBQ
 • Lasergamen/paintbal
 • Spelletjes avond
 • Film/seriemarathon
 • Een heerlijk ouderwets watergevecht
 • (Gratis) festivals en concerten
 • Fietstocht
 • Wordt vrijwilliger

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.