Skip to main content

Lopend door Den Haag: de leukste wandelroutes!

Ons lichaam is nog aan het bijkomen van al het eten wat we naar binnen hebben gepropt tijdens de feestdagen. Had je als goede voornemen om in 2019 sportief te worden, maar ben je ondertussen van drie keer per week naar de sportschool inmiddels nog maar één keer per week in de sportschool te vinden? Ga dan, in plaats van een uur zwoegen binnen vier muren, een mooie wandelroute door Den Haag doen opgesteld door DenHaag.com! De website biedt zes routes aan, maar ik licht er vandaag drie toe. Here we go!

Koninklijke wandeling langs paleizen en monumenten – 4 km - duur: 1 uur

In onze Hofstad vind je een tal van paleizen en monumenten. Wil je een wandeling maken door Den Haag, maar er niet te lang over doen? Dan is deze route perfect voor jou! Je start bij Escher in het Paleis, een museum waar je de echte paleisfunctie nog kan ervaren. Vervolgens loop je door naar Huis Huguetan, een stadspaleis waar verschillende koningen hebben gewoond. Hierna wandel je naar het huis waar Willem V ooit woonde, maar waar je nu de Raad van State kunt vinden: Paleis Kneuterdijk. Een kleine twee minuten verderop sta je voor Paleis Noordeinde, het werkpaleis van onze koning. Om de hoek vind je de Koninklijke Stallen, de Paleistuin en begeef je je daarna naar de Prinsestraat. De Prinsestraat is vernoemd naar Willem II, wat nu dient als winkelstraat in het Hofkwartier. Door naar de Grote Kerk, waar veel vorstelijke mensen zijn getrouwd en vele Koninklijke baby's zijn gedoopt. Vervolgens loop je door naar de Galerij van Willem V, die in 1773 Nederlands' eerste museum liet bouwen! Dan loop je door naar het Binnenhof, de Ridderzaal, het Mauritshuis en tot slot eindig je bij het kabinet van de koning!  

Vanaf de binnenstad door bos en duin naar zee – 14 km - duur: 3 uur

De start van deze wandeling is op het Malieveld, vanwaar je door het Haagse Bos naar Paleis Huis ten Bosch loopt. De autoliefhebbers kunnen een stop maken bij het Louwman Museum, hier vind je namelijk één van 's werelds mooiste autocollecties. Dan door naar het prachtige landgoed Clingendael, vanaf hier wandel je in 30 minuten naar Waalsdorpervlakte; een plek met monumenten die ons herinneren aan een heftige geschiedenis. Vervolgens ga je op weg naar duingebied Meijendal, hier kun je ook langs het bezoekerscentrum van Dunea gaan waar je meer leert over het duingebied. In 50 minuten loop je via de duinen richting het Zwarte Pad. Een supergezellige plek die zomers vol hippe strandtenten staat! Vanaf hier sta je met 10 minuten op de Pier van Scheveningen. Dit is het einde van de wandeling! Je kunt vanaf hier een tram rechtstreeks terug naar de stad pakken!

Den Haag in één dag – 4 km - duur: 8,5 uur

Voor hen die maar één dag in Den Haag hebben, maar wel zoveel mogelijk willen zien van wat Den Haag te bieden heeft, is deze wandelroute bedacht. Binnen één dag langs alle highlights van de Hofstad. Je start bij het Mauritshuis, een museum waar je prachtige kunststukken kunt bekijken zoals het Meisje met de Parel. Hierna sta je binnen no-time op het Binnenhof. Je kunt hier ook een rondleiding doen, zoek hierover van te voren informatie op op internet! Vlakbij het Binnenhof vind je Dudok, een stadsbrasserie waar vaak politici een broodje eten. Heb je niet genoeg trek voor een hele lunch, dan kun je ook verderop naar Hop & Stork, één van de beste chocolade- en koffiezaken van Nederland. Vanaf hier ben je ook zo in de Passage, een heel oud maar chique winkelcentrum van Den Haag. In de Passage vind je allerlei eigentijdse speciaalzaken. Hierna loop je door de winkelstraat naar Paleis Noordeinde, waarna je door gaat naar de Panorama Mesdag, het grootste schilderij van Nederland! Hierna kun je een stop maken bij Restaurant Hortus Botanicus, waarna je naar het Vredespaleis wandelt. Vanaf hier neem je de tram naar Scheveningen, waar je het strand en de Pier op kunt. Hierna neem je weer eventjes de tram richitng Madurodam, of als je daar geen behoefte aan hebt, neem je de tram naar de Denneweg. De Denneweg is een straat waar je eigenlijk alles kunt doen: winkelen, eten, beauty en meer. Dan loop je naar Hotel des Indes, een luxe hotel dat vroeger een paleis was. Je mag hier gewoon naar binnen lopen om het van binnen te bekijken. Hierna loop je over het prachtige Lange Voorhout richting de Hofvijver, het bekende beeld van Den Haag. Nu ben je weer aangekomen in de binnenstad en is het tijd voor een lekker hapje eten! 

Ben je op zoek naar restaurants waar je lekker glutenvrij kunt eten, of ben je op zoek naar een restaurant die 100% plantaardige gerechten serveert? Den Haag heeft het allemaal! Laat je ons weten wat je van deze wandeling(en) vindt?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.