Skip to main content

Leukste barretjes in Den Haag

Vind je het leuk om jouw nieuwe studentenstad wat beter te leren kennen? Een goede manier is het doen van drankjes in barretjes en cafés. Den Haag zit vol met leuke barretjes, de leukste zet ik speciaal voor je op een rijtje!

De Gekke Geit

De naam alleen al is heel leuk, maar De Gekke Geit heeft ook nog eens een 4,5/5 sterren op google! Gegarandeerd een (te) gekke tijd dus. De Gekke Geit is eigenlijk een hostel met een bar waar veel jonge reizigers overnachten. Je komt dus elke keer weer nieuwe mensen van over de hele wereld tegen. Er is speciaal bier, live jazz, blues of akoestische muziek en de prijzen zijn gezien het grote backpack publiek natuurlijk erg schappelijk. Het zit naast het Bleyenberg aan de Lutherse Burgwal 5 in hartje centrum. Niet geheel onbelangrijk op het moment: er is ook een terras!

Voor meer info over het hostel gedeelte kun je terecht op de booking pagina van de Gekke Geit en voor meer info over de bar zelf kun je het beste terecht op de Facebook pagina van de Gekke Geit

Vavoom Tiki Room

Voor een speciaal avondje uit is Vavoom the place to be! Cocktails drinken alsof je je begeeft op een tropisch eiland ver hier vandaan. Dat tilt vakantie vieren in eigen land direct naar een hoger niveau. Vanwege de coronamaatregelen is het op het moment niet mogelijk om de heerlijke cocktails binnen te drinken, maaarrrr… Speciaal voor alle fans is het nu mogelijk om op elk terras van de Grote Markt een echte Vavoom cocktail te bestellen! Vergeet niet te reserveren via de website van de Vavoom Tiki Room

Siezo

De Siezo: een begrip onder de Haagse studenten. Deze bar is direct onder de Haagse Hogeschool gepositioneerd, maar ook buiten het schooljaar te bezoeken. Er is mogelijkheid om binnen te zitten, maar met deze tropische temperaturen is het grote terras ernaast geen overbodige luxe. Geniet van een goed geprijsd biertje of wijntje. Om 3 uur al toe aan een ma-, di-, wo-, do-, vrmiddag borrel? Tussen 3 en 4 is het bij de Siezo happy hour. En dat betekent 2 halen, 1 betalen! Voor meer info kun je een kijkje nemen op de website van de Siezo

Rootz

Tussen alle grote warenhuizen in de drukke winkelstraat staat de Rootz. Van binnen en buiten heeft de Rootz een soort middeleeuwse herberg vibe, compleet met vensterluiken en grote wijn tonnen. Dat past ook wel bij de menukaart. Wie speciaal biertjes zoekt kan deze hier zeker vinden. Ook als je eens iets anders wilt dan bier, kun je hier voor appel cider goed terecht. Kiwi en lime cider bijvoorbeeld, of kies eens voor de zomerse passievrucht smaak! Het volledige menu en ook de regels omtrent de coronamaatregelen zijn te vinden op de website van de Rootz

Café Juni

Nog vrij onbekend onder de studenten in Den Haag bevindt zich midden in het centrum een pareltje genaamd Café Juni. Dit is te vinden in de Nutstuin, vlakbij de Grote Kerk. Hier kun je sinds 16 augustus weer terecht om in een rustgevende tuin midden in de stad te genieten van huisgemaakte hapjes en drankjes. Voor de eco-friendly studenten hebben ze hier ook de biertjes van InStock te koop. InStock is een restaurant keten die elke dag kookt met producten die anders weggegooid zouden worden, omdat ze niet verkocht zijn. Ook de biertjes worden gemaakt met bammetjes of aardappelen die overblijven in bijvoorbeeld supermarkten. Elk seizoen seizoen zijn er nieuwe speciaal biertjes, zo had ik eens een heel lekker zilt, zoutig biertje! Neem zeker een kijkje op de website van Café Juni

Wil je ook een keertje lekker uiteten? Wat denk je van deze shared dining restaurants in Den Haag?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.