Skip to main content

Leuke zomerse activiteiten in en om Den Haag

De zomer is in volle gang en daarbij krijgen we ook altijd zin om naar buiten te gaan. We trekken er allemaal massaal op uit om zelf, of met vrienden, van het mooie weer te genieten. Nu gaat dat dit jaar allemaal net even anders, met de huidige maatregelen. Soms kan het best even lastig zijn om iets te verzinnen waarbij je nog steeds anderhalve meter afstand kunt houden. In dit artikel vind je inspiratie voor leuke zomerse activiteiten in én om Den Haag!

Suppen

Wil jij Den Haag eens op een andere manier beleven? Huur dan eens een SUPboard en neem een les of maak een tour. Zo kun je bijvoorbeeld bij Surfpoel een afspraak maken. Vanuit hun startpunt SUP je via de Binckhaven door de Haagse grachten of je kunt ervoor kiezen om naar De Vliet te gaan. Een toffe manier om met je vrienden actief bezig te zijn!

Varen

Houd je wel van het water, maar doe je het zelf liever iets rustiger aan? Huur dan samen met je vrienden een bootje en verken de verschillende waterroutes in de omgeving. Zo kun je naar de Vlietlanden, Delft of lekker door Den Haag heen varen. Maak van tevoren lunchpakketten of snacks klaar en neem deze mee in een koelbox voor een relaxte middag op het water.

We schreven eerder een blog over een dagje op het water in Den Haag!

Pluk!

Pluk! Den Haag ligt in het recreatiegebied Madestein en heeft voor ieder wat wils. Hier kun je zelf in de pluktuin fruit plukken en hebben ze een lunchroom en een boerderijwinkel. In de winkel kun je de oogst van eigen land kopen en zelfs kleine plukboeketten. Ook is er een grote heemtuin waar je heerlijk doorheen kunt wandelen.

Westduinpark

Gek op natuur? Ga dan eens langs in het Westduinpark. Dit mooie stukje landschap tussen Kijkduin en Scheveningen is erg veelzijdig. Je kunt fijn wandelen door de duinen, het boslandschap en ook kun je vanaf hier het strand op lopen. Daarnaast is er een grote kans dat je de Schotse Hooglanders tegenkomt, die hier vrij door het gebied heen lopen.

Strand

Als je lekker wilt bijkomen van de drukkere activiteiten, kun je uiteraard in Den Haag lekker luieren op het strand van Scheveningen. Neem je strandlaken mee, een goed boek en zoek een rustig plekje uit. Daarna kun je de stranddag nog afsluiten met een drankje en een hapje bij een strandtent, nu deze weer open zijn.

Na een drukke dag toe aan een lekkere borrel in jouw tuin of op het balkon? Maak dan voor jou en je vrienden deze heerlijke borrelplank!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.