Skip to main content

Leuke winterse activiteiten in Den Haag

De koude maanden zijn aangebroken en daarbij horen natuurlijk ook de leuke winterse activiteiten. De één is graag in de frisse buitenlucht, terwijl de ander juist graag warm binnen zit. In deze blog lees je welke leuke winterse activiteiten je kunt doen in Den Haag. Er is voor ieder wat wils! 

Schaatsbaan Kurhausplein

Elk jaar staat er een schaatsbaan van maar liefst 600m2 op het Kurhausplein. Ondanks dat de schaatsbaan mega groot is, is het vanwege Corona wel nodig om van tevoren te reserveren bij Cool Event Scheveningen. Een middagje schaatsen kun je afsluiten met een frisse strandwandeling. Heerlijk!

Stadswandeling en warme chocolademelk

Dat winkelen misschien niet meer zo'n goed idee is, betekent niet dat we niet meer van de stad kunnen genieten. Wat dacht je van een stadswandeling? Hierna kun je een lekkere warme chocolademelk halen bij jouw favoriete koffietentje. De kenners in warme chocolademelk, gaan natuurlijk naar de Chocolate Company op de Turfmarkt. Hier hebben ze ook lekkere baksels om erbij te bestellen. En vergeet natuurlijk de slagroom niet!

Skiën of snowboarden

Ben je een fan van wintersport? Of heb je dit altijd al eens willen proberen? Ga dan eens een middagje skiën of snowboarden in een overdekte skihal! Zo kun je in Den Haag terecht bij de Uithof waar ze een sneeuwbaan hebben en tevens lessen aanbieden. Liever een andere winterse sport beoefenen? Je kunt hier ook goed schaatsen op de ijsbaan.

Winters eten

Welk eten past er nu beter bij een Hollandse winter dan stamppot? Andijviestamppot, boerenkoolstamppot, zuurkoolstamppot, en nog veel meer. Het geeft een echt winters gevoel als na een koude dag een stamppotje op het menu staat. Hoe leuk is het om dit bij een restaurant te bestellen? Bij De Hollandsche Hap, kun je genieten van diverse huisgemaakte Hollandse specialiteiten zoals stamppot, stoofpotjes en pannenkoeken. Je kunt online bestellen en kiezen voor afhalen of bezorgen. Zeker een aanrader!

Filmavond

Zeker in de winter zijn we fan van filmavonden. Een slechte kerstfilm of juist een spannende triller. Maak een grote mok met thee en haal de dekentjes uit de kast. Een paar kaarsjes aan en knusser kan het niet! Vraag je huisgenoten erbij voor wat gezelligheid. Vergeet ook de popcorn niet!

Heb je nog een beetje inspiratie nodig om thuis helemaal in de winterstemming te komen? Bekijk dan vooral eens deze tips voor de wintermaanden en ideeën om in de winter ook te genieten van jouw buitenruimte.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.