Skip to main content

Leuke activiteiten in Den Haag tijdens de meivakantie

Heb jij al plannen voor de meivakantie? Of kun je daarvoor nog wel even een portie inspiratie gebruiken? Er zijn nog niet heel veel versoepelingen gegeven, maar desondanks zijn er genoeg leuke dingen om te doen in de stad tijdens de vakantie. In deze blog vind je ideeën voor leuke activiteiten in Den Haag tijdens de meivakantie. Lees je mee?

Stadswandeling

Gelukkig hebben we wel al wat mooie lentedagen mogen ervaren en laat het zonnetje zich steeds weer meer zien. Een perfecte reden om eens een wandeling door de stad te maken. Spreek gezellig samen met een vriend of vriendin af om in de buitenlucht de stad te ontdekken. Loop langs de bekende plekken zoals de Hofvijver, over de Lange Voorhout of door de winkelstraten en sla af en toe eens een onbekende kant op om nieuwe pareltjes en verborgen plekjes te vinden. Misschien ontdek je wel hele nieuwe delen van de stad die je nog niet eerder hebt gezien! Loop je juist liever in de natuur? Dan zijn er ook genoeg mooie wandelgebieden rondom Den Haag!

Bootje huren

Het is misschien nog geen 25 graden buiten, maar dat betekent niet dat we nog niet het water op kunnen. Juist in de lente kan het heel leuk zijn om een bootje te huren en de stad te verkennen vanaf het water. Vaar door de grachten van het centrum van de stad of kies ervoor om de grotere plassen rondom Den Haag op te zoeken. Je kunt een kano of bootje huren in Den Haag met z’n tweeën of een sloep zodat je met meer mensen alsnog de 1.5 meter afstand kunt bewaren. Ook leuk met huisgenoten bijvoorbeeld! 

Diner walk

Den Haag heeft ontzettend veel leuke en lekkere restaurantjes, eetcafés en bakkerijen. De restaurants moeten helaas aan het einde van de middag hun deuren sluiten, maar gelukkig bieden velen daarvan ook de optie aan om het eten af te halen. Ook daar kun je een leuk uitje van maken! Spreek samen met een vriend of vriendin af om een eigen diner walk te organiseren. Kies jullie favoriete restaurantjes uit en bestel bij de één een voorgerecht, bij de volgende een hoofdgerecht en bij weer een ander het toetje. Een leuke manier om samen een leuke wandeling door de stad te maken en toch te kunnen genieten van het lekkere eten dat het culinaire Den Haag te bieden heeft.

Gelukkig heeft de stad nog steeds genoeg leuke activiteiten te bieden, binnen het centrum en erbuiten. Naast wandelen, varen en lekker eten, is er natuurlijk nog veel meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld shoppen, een sportles volgen in de buitenlucht of lekker picknicken in Meijendel.

Fijne vakantie! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.