Skip to main content

Lekker en gezond koken doe je zo!

Voor het eerst op kamers of ben je geen keukenprins(es)? Het kan nog weleens een uitdaging worden om naast een goedkoop, ook nog eens een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Maar het kan echt! Met een paar basics tover jij binnen no time jouw tafel om in een fit walhalla! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Gedurende mijn studie heb ik gemerkt dat niet iedereen een echte keukenprins(es) is. Maar overleven op gesmeerde boterhammen en zakken chips als avondeten moet toch anders kunnen. Daarnaast woon je misschien net op jezelf en wil je natuurlijk niet elke avond bij naar huis bellen hoe je een avg moet maken (avg = aardappel, vlees, groenten). Wanneer je door de appie loopt, kan het verleidelijk zijn voor de cheap way out te gaan. Dit is meestal ook de meest ongezonde keuze. Voor een euro meer heb je een verse maaltijd op tafel!

Een goede basis…

Zorg dat je altijd een paar goede basics in huis hebt. Denk hierbij aan lang houdbare producten zoals: rijst, couscous, pasta, tomatenpuree, knoflook en kruiden. Deze basics kunnen ervoor zorgen dat je met de overgebleven producten in de koelkast toch nog iets op tafel kan zetten. Koop bij de basics wat verse groenten. Met paprika, ui, tomatenpuree, knoflook en kruiden kan je eigenlijk niet misgaan. Voeg hier nog wat heerlijk verse tomatenblokjes aan toe en klaar is je pastasaus! (Vlees optioneel).

Tip: Zoek op bijvoorbeeld leukerecepten.nl of AH-recepten naar de basic gerechten met maar 3 stappen. Daarnaast hebben de bloggers van chickslovefood ook recepten met maar 5 ingrediënten. Zo simpel kan het zijn!

Expeditie Robinson 2.0

Eetproef, maar dan thuis. Misschien een goede voorbereiding op een deelname aan Expeditie Robinson?! Naast goede basics kan je ook kijken naar de groenten van het seizoen en daarmee te experimenteren. Hiermee daag jezelf uit om met nieuwe verse producten aan de slag te gaan.

Borrel less

Gezellig met klasgenoten op een terrasje vertoeven is oh zo gezellig en leuk! Alleen wat minder voor je portemonnee. Ook jij kan de hapjes van het terras gewoon thuis maken! Wees creatief en wanneer je voor comfort gaat en toch gezond wil doen, koop een zak wortelen met daarbij een bakje hummus als dip. Feeling creative? Maak zelf de hummus! Het is een mega easy om te maken. Enige wat je nodig hebt, zijn de ingrediënten en keukenmachine/blender.

Jouw favoriet

Wanneer je een bepaald gerecht maakt en hiermee al meer geoefend hebt, kun je vervolgens hiermee experimenteren. Breid het recept uit of maak een side dish ernaast. Voorbeeld hiervan is een lekkere groene curry. Hier kan je bijvoorbeeld nootjes, kip en paprika aan toevoegen naar smaak.

Kortom het draait allemaal om de basics en jouw favorieten en deze eigenlijk uitbreiden. Heb jij nu een echte favoriet of een tip die je graag wil delen? Mail dan naar nienke@studentensteden.nl en wie weet verwerk ik jouw tips in het volgende kook-tip blogje!
Wil je meer inspiratie voor lekkere en makkelijke recepten? Lees dan: “Studentproof herfstrecepten”.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.