Skip to main content

Leer Den Haag kennen tijdens corona

Hoe goed ken je Den Haag eigenlijk? De kerken, de monumenten, de verschillende pleinen. Ken je het verhaal van het kleinste herenhuis al of de geschiedenis van Paleis Nooreinde? Of gaat je kennis van Den Haag niet verder dan de winkels in het centrum? Den Haag heeft vele mooie gebouwen, met rijke verhalen. Die je ook tijdens corona kunt ontdekken!

Walk the City app

De Walk the City app geeft jou informatie over de hotspots tijdens een wandeling door de stad. De app neemt je mee langs historische gebouwen, kerken en nog veel meer bezienswaardigheden. Verwacht onder andere: De Paleiskerk, ’t Goude Hooft, het Stadspaleis, het Binnenhof, de Zurichtoren en de straten Lange en Korte Poten.

Je kan de app downloaden via je telefoon. In Den Haag kan je uit 1 route kiezen. 1 Route kost je €1.09 die je via de Appstore/Playstore betaald. Je krijgt hiervoor de looproute, mét foto’s en alle informatie over de bezienswaardigheid. De afstand van de route in Den Haag is 4.7 km en je kan uit meerdere talen kiezen. De route zorgt ervoor dat je langs genoeg eet- en drinkgelegenheden komt zodat je tussendoor even wat warms kan eten of drinken. To go natuurlijk.

izi.TRAVEL

Wil je liever niet betalen voor een tour? Deze app is gratis te downloaden via je telefoon. Je hebt hier meerdere keuzes uit routes die je kan kiezen. Nog een voordeel van deze app is dat de uitleg via een audiogids gaat. Zo kan je dus al luisterend lopen langs de kerken, monumenten en straten. Let op: de meeste zijn wel in het Nederlands. Je kan per route bekijken in welke taal de audiogids wordt aangeboden.

Den Haag op de fiets

Ben je niet zo van het lopen maar pak je liever de fiets? Dan is dit zeker iets wat je moet proberen. Op de Den Haag website staan meerdere fietsroutes uitgestippeld. Deze routes verschillen van stad naar strandeen fietsroute in de duinen of fietsen gecombineerd met winkelen.  Elke route is voorzien van bezienswaardigheden met daarbij de uitleg. Je kan de informatie lezen als je aangekomen bent op de locatie. De routes op de fiets zijn natuurlijk een snellere manier om de hotspots en cultuur van Den Haag te leren kennen. Maar het is toch een productief uitje om eens in je weekend te doen. 

Kleed je dus warm aan tijdens een zonnige winterdag en ga erop uit in Den Haag! Je zal de stad op een hele andere manier beleven dan dat je waarschijnlijk normaal doet. En nu je de stad nog beter kent, kun je ook meteen nieuwe hardlooproutes ontdekken. Zo blijf je ook een beetje fit tijdens het coronavirus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.