Skip to main content

Laat een goede indruk achter bij een hospiteeravond

Heb je binnenkort een hospiteeravond? En ben je een beetje zenuwachtig? Of ben je bang dat je geen goede indruk achterlaat? Dat is nergens voor nodig! Met deze tips ben je namelijk supergoed voorbereid en laat je een goede indruk achter!

Wat is hospiteren nou eigenlijk?

Bewoners van een studentenhuis organiseren vaak een hospiteeravond als een kamer vrijkomt. Tijdens zo’n avond krijg je een rondleiding door het huis en leer je de bewoners kennen. De bewoners stellen ook vragen aan jou om je beter te leren kennen. Aan de hand van deze avond kiezen de bewoners een nieuwe huisgenoot. Het is dus belangrijk om een goede indruk achter te laten als je die kamer wil!

Hoe laat je een goede indruk achter?

Als je nerveus bent, dan is er een kans dat je gekke dingen zegt of doet. En zo laat je geen goede indruk achter. Maar wees niet bang, je hoeft namelijk helemaal niet nerveus te zijn! Wees gewoon jezelf. Vertel bijvoorbeeld wat over je opleiding en waar je studeert. Misschien zijn er huisgenoten die dezelfde opleiding volgen of hebben gevolgd. Ook door wat te vertellen over je hobby’s of werk kan voor raakvlakken zorgen. Misschien zijn er namelijk mensen met dezelfde interesses als jou. Op deze manier kan je ook kijken of het wel of niet klikt met je toekomstige huisgenoten. Zijn er geen raakvlakken? Dan was dit huis waarschijnlijk geen goede match met jou!

Vragen stellen

Om je toekomstige huisgenoten beter te leren kennen, is het natuurlijk erg handig om vragen te stellen. Vraag bijvoorbeeld naar hun hobby’s, hoe lang ze al in het huis wonen, hoe lang ze al in de stad wonen of vraag naar hun werk of opleiding. Wees er ook op voorbereid dat zij vragen aan jou stellen, zoals: “Kan je koken?”. Geef op dit soort vragen gewoon eerlijk antwoord! Als je beter bent in het bestellen van eten, dan moet je dat gewoon zeggen ;). Dit wordt vaak meer gewaardeerd dan ingestudeerde, perfecte antwoorden. Een vraag die vaak gesteld wordt, is “Waarom moet jij gekozen worden als nieuwe huisgenoot?”. Overtuig ze met je charmes en vertel ze waarom jij the one bent!

Plezier

Vind je het huis en de kamer helemaal geweldig? Top! Probeer dan uit te blinken door voor plezier te zorgen, maar vooral ook plezier te hebben. Een klik met de huisgenoten kan er immers voor zorgen dat je een puntje voor hebt op de anderen. Als je dus een leuke avond met de huisgenoten hebt, is de kans groter dat je wordt gekozen. So have fun!

Zoek je een kamer?

Ben je nog op zoek naar een kamer in Amsterdam, Delft, Den Haag of Leiden? Kijk dan even op de website van studentenhuisvester DUWO. Op de website vind je een groot aanbod aan kamers. Je kan een kamer krijgen voor een langere periode, maar ook voor een korte periode (Direct Offer). Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld stage moet lopen in een andere stad ;).

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.