Skip to main content

Koningsdag 2024 | Dit kun je doen in Den Haag

Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag en dit jaar wordt onze koning Willem-Alexander 57 jaar. Op deze dag is heel Nederland oranje gekleurd, zijn er feestjes, veel drankjes en gezelligheid. Heb je nog geen plannen voor deze feestdag? Wij delen de leukste evenementen die in Den Haag georganiseerd worden zodat je een geslaagde feestdag tegemoet gaat!

Koningsdag 2024 evenementen

Dit jaar beginnen we op vrijdag 26 april met het feest weekend. Leuk weetje: volgend jaar vieren we Koningsdag ook op zaterdag omdat deze nationale feestdag op een zondag valt. Wel handig, want dan heb je een extra dag om bij te komen van alle feestjes. Als traditie bezoekt de koning ieder jaar een andere stad om zijn verjaardag te vieren. Dit jaar reist de koninklijke familie het Drentsche Emmen. Wij delen hieronder alle evenementen die georganiseerd worden in Den Haag tijdens Koningsnacht- en dag. 

THE LIFE I LIVE 2024

Ook dit jaar kun je in Den Haag Koningsnacht aftrappen met een dansje bij vijf verschillende podia verdeeld door de hele binnenstad. Je kunt de lekkerste Hiphop hitjes verwachten, maar ook Soul, blues, indie, funk, rock en electronische muziek. Kortom, er is voor iedereen wel wat! Het feestje begint om 19.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Entree is gratis, dus je hoeft geen ticket te kopen. Benieuwd naar de line-up? Bekijk hem hier

TLIL Afterparty: Guilty in PAARD

Tijdens deze afterparty op Koningsnacht mag je best een beetje fout zijn. De beste hits van de afgelopen jaren, maar ook muziek uit de jaren 80 en de beste meezingers worden op deze gezellig avond gedraaid. Het feestje begint om 23.30 uur en duurt tot 04.30 uur. Je kunt via deze link een ticket halen voor € 10,-. 

NMNH Kingsday festival 

Vier Koningsdag samen met NMNH en 10.000 andere ravers in het Zuiderpark. Verwacht een feest met uitzonderlijke visuals, het beste geluid, een legendarische line-up en natuurlijk een enthousiaste publiek. Dit alles samen maakt het een onvergetelijke Koningsdag! Omdat we in Nederland nooit kunnen rekenen op het weer, is het evenement volledig overdekt. Dit tickets gaan hard, dus scoor de laatste tickets via deze link. Het festival is van 13.00 tot 23.00 uur. 

Colorado Charlie | Kingsday Festival

Vier Koningsdag op strand van Scheveningen tijdens Colorado Charlie Kingsday Festival met wAFF, Seb Zito, Litmus, Odette, RULU! Het beloofd een lekker feestje te worden, dus haal snel nog een ticket. Het festival vindt plaats van 13.00 tot 23.59 uur. 

Vrijmarkten Den Haag

Heb je zin om op Koningsdag lekker rond te struinen over vrijmarkten? Dan zit je in Den Haag goed. Hieronder vind je een aantal Haagse vrijmarkten. Wil je de hele lijst bekijken? Je vindt hem hier

  • Belgisch Plein en Stevinstraat in het Belgisch Park
  • Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan in het Statenkwartier
  • Lange Beestenmarkt en Hamerstraat in het Centrum
  • Noordeinde ter hoogte van het paleis

Dit was ons overzicht van de leukste evenementen in Den Haag tijdens Koningsdag 2024. Hopelijk zit er iets leuks tussen. Alvast heel veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.