Skip to main content

Je oude huis als nieuw maken

Een oud huis als nieuw maken klinkt als een hele klus, maar met een paar verbeteringen kom je al een eind. Natuurlijk, je moet gaan klussen. Maar het levert een hoop comfort op!

Gebreken oud huis

Een oud huis kent vaak vele gebreken. Ze zijn vaak koud, slecht geïsoleerd en alles behalve duurzaam. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en je oude stekkie weer als nieuw te maken.

Klussen aan de vloer

Een verwarming is in ons koude kikkerlandje een absolute must in elke woning. In vrijwel elke woning is een vorm van verwarming aanwezig, maar vaak in de vorm van zo’n vreselijk lelijke radiator. Deze apparaten zijn niet alleen een zeer voor het oog. Ze zijn ook nog eens alles behalve efficiënt.

Met de aanleg van een vloerverwarming zet je al een goede stap in de richting van een gloednieuwe feel van je huis. Doordat de vloerverwarming buis door de hele kamer loopt, wordt de ondergrond overal verwarmd. Je kunt dus heerlijk de hele dag met je blote voeten op de vloer lopen, zonder dat het koud aanvoelt. Bovendien is een vloerverwarming een stuk duurzamer, omdat deze minder energie verbruikt.

Neem dubbel glas

Een ander mankement aan oude huisjes is dat ze vaak enkelvoudig glas hebben. Deze ruiten zijn een stuk minder duurzaam, omdat ze slecht isoleren. Door dubbel glas te nemen, verliest je woning een stuk minder warmte in de winter. En in de zomer blijft het juist langer koel in huis. Bijkomend voordeel van dubbel glas is dat de drukke stadsgeluiden ook beter buiten blijven.

Verander van kleur

Bovenstaande klussen doen een hoop goeds voor je huis, maar een stuk minder voor je portemonnee. Maar je huis een nieuwe feel geven, kan ook een stuk minder kosten. Met een likje verf in een ander, fris kleurtje kan je al een hoop bereiken. Kies voor een rustige kleur in de hele ruimte, of ga gedurfd voor een sprekende accentmuur, of verzin je eigen creatieve patroon. Verf is relatief betaalbaar en je kunt er helemaal je eigen project van maken. Let alleen wel op dat je niet op de nieuwe vloer knoeit!

Meer tips om je studentenkamer op te knappen? Met deze 7 tips knap je je kamer met een beperkt budget op!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.