Skip to main content

Interview: Ewout Welsink, Haagse student en ondernemer

Voor Studentensteden interview ik Haagse studenten die óók een eigen onderneming hebben. Deze maand heb ik gesproken met Ewout Welsink, een videograaf, cameraman, creatieveling en editor. 

Hi Ewout, wat supertof dat ik je mag interviewen voor DenHaagStudentenstad. Kun je wat over jezelf vertellen?

Hi, mijn naam is Ewout Welsink, 21 jaar en zit in mijn laatste jaar van de opleiding Communicatie en Multimedia Design op De Haagse Hogeschool. Ik woon in de coolste wijk van Den Haag: Zeeheldenkwartier. In mijn vrije tijd doe ik veel creatieve dingen en ik heb het geluk dat ik daar ook mijn geld mee kan verdienen. Ik werk als content creator voor social media zoals Be Hague en Study in the Hague, dit doe ik bij Digital Captains. Daarnaast heb ik sinds afgelopen zomer mijn eigen bedrijf. Ik bied verschillende soorten video's aan bedrijven en particulieren zoals videoclips, trouwreportages of het uitwerken van een creatief idee.

Het kan niet anders dan dat jij iets met video ging doen, want toen wij samen aan een project werkten liep jij constant met een camera rond! Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in bewegend beeld?

Ja, ik was nog best jong toen ik aan het spelen was met oude videocamera's. Dan probeerde ik al rennend en springend door het huis coole camerabewegingen te maken om er vervolgens achter te komen dat de video's één chaos waren, daar baalde ik wel van.

Maar door al dat proberen ben je nu wel zo goed geworden! Ik zag laatst op je social media dat je ook al hebt samengewerkt met Kim Feenstra. Hoe ben je terecht gekomen in dat wereldje?

Die kans heb ik gekregen via Digital Captains, daar doen we opdrachten voor het magazine Wendy en deze photoshoot hoorde daar ook bij. Ik heb toen gezegd dat ik dat wel wilde doen. Ik houd wel van een grote uitdaging en ik ben trots op het eindresultaat!

Die opdracht is heel goed voor je naamsbekendheid én portfolio geweest natuurlijk. Hoeveel uur per week besteed je aan je eigen bedrijf? En valt dat wel te combineren met je studie?

Ik heb in de zomer veel tijd gestoken in het opzetten van mijn bedrijf, het maken van een huisstijl, website en het aanschaffen van professionele apparatuur. Ik heb toen ook verschillende aftermovies voor festivals gemaakt, dat was super leuk! Sommige weken werk ik bijna fulltime bij Digital Captains en mijn eigen bedrijf, ik houd van hard werken dus voor mij levert dit geen problemen op. Ik doe dit jaar minoren waarbij ik zelf tijd kan indelen. Dat komt heel goed uit, nu kan ik zelf bepalen wanneer ik aan school werk. Midden in de nacht bijvoorbeeld! Ook heb ik op werk de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik op kantoor of een dagje vanuit huis werk. Door die flexibiliteit is alles heel goed te combineren.

En straks afstuderen? Is het idee dat je gaat afstuderen in je eigen bedrijf, of een hele andere opdracht waardoor je onderneming even op de achtergrond komt?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo goed weet wat ik ga doen met het afstuderen. Ik zie er een beetje tegenop, omdat ik dan echt aan de slag moet met een opdracht die voldoet aan de eisen vanuit de opleiding, en het maken van video voldoet niet aan die eisen. Ik moet snel knopen doorhakken.

Dat begrijp ik, dat zijn lastige keuzes. En waar sta je over vijf jaar als het aan jou ligt?

Over 5 jaar reis ik de wereld over om de allermooiste beelden van de meest unieke plekken op aarde vast te leggen. Superambitieus, maar dat is wat mij gewoon supertof lijkt om te doen!

Dromen zijn er om waargemaakt te worden! Hoe ambitieus ook, ik weet zéker dat het je gaat lukken! Maar dan nu het belangrijkste: waar kunnen wij jou vinden? Kom maar op met alle social media-kanalen! 

Ewout Welsink - videoproducties

InstagramFacebookLinkedIn

Bedankt voor je tijd, Ewout!

Ben jij ook student, heb je een eigen onderneming én woon je in Den Haag? Stuur dan een mailtje naar rebecca@studentensteden.nl en misschien kom ik jou binnenkort wel interviewen over jouw bedrijf!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.