Skip to main content

Homegrown (The Hague edition) - Julia

Homegrown is een project waarbij we opzoek gaan naar (Haagse) studenten die in Den Haag wonen. Samen met fotograaf Jassir Jonis mag ik Haagse studenten interviewen over hun ervaringen als student, over hun interesses en hoe zij dromen waarmaken in Den Haag. Verder vind je tips over de favoriete eettentjes, bars, studieplekken, events in Den Haag.

Profiel

Naam: Julia Hillemans
Leeftijd: 22
Studie: European Studies (Haagse Hogeschool)

Hey Julia, hoe was je week?

Uhmm ja, goede week gehad. Paar dagen op kantoor (bij Vluchtelingenwerk) en begin van de week terug van Brussel. Beetje rond zwerven. Gisteren met een vriendin naar Humanity House voor Peace for Afghanistan.

Tof! Dus je hebt wel een goede week gehad. Hoe gaat het op school?
Gister research proposal voor mijn thesis ingeleverd en nu hopen dat het goedgekeurd wordt.

Waar gaat het over?
Het gaat over een regio tussen South-Sudan en Sudan. Het heet ‘Abyei’ en er is daar een conflict tussen twee groepen. Ik ga dan onderzoeken wat voor rol de grootmachten hebben in zo’n klein regio en of ze überhaupt een rol hebben.

Dat is interessant. Daar kan je echt wel veel kanten mee op. Maar even wat anders. Hoe vind je het in Den Haag?
Ja leuk! Ik ben geboren in Roosendaal in Brabant, maar ik woon hier 4 jaar en ik vind het echt leuk. Het is geen ‘stad stad’, maar ook geen dorp. Een beetje daar tussenin. Niemand doet uit de hoogte zoals in Amsterdam. Ik voel me daar ook minder op gemak. Ik voel me wel thuis in Den Haag. Eigenlijk vanaf het begin al.

What about the boys in Den Haag?
Er zijn veel surf dudes / internationals (pakken mannetjes die voor de VN werken als interns, maar die ontmoet ik altijd in een professionele setting). Maar eigenlijk ben ik nu vooral bezig met studie.

Back to school: waarom heb je voor de opleiding European Studies gekozen?
Het duurde even voor ik een studie koos, maar ik had altijd m'n oog op Universiteit Leiden om International Studies te studeren. De internationale draaf in mijn leven is altijd geweest. Vroeger heb ik in Zweden gewoond en ook op een internationale school gezeten. Ik heb ook even gedacht om naar de kunstacademie te gaan.

Waarom ben je niet naar de Kunstacademie gegaan?
Ik wil succesvol worden op de ‘klassieke’ manier. Het zit een beetje in me om dingen op de perfecte manier te doen.

Merk je dat ook op school?
Nee, niet echt, want cijfers zijn niet alles. Cijfers zie ik iets voor erbij. Want je moet voornamelijk achter je werk staan. Het systeem is daarin best bout.

Naast je studie, zie je jezelf nog lang wonen hier?
Ik heb altijd gehad dat ik elke twee jaar weer wil verhuizen, maar ik heb het idee dat mijn toekomst in het buitenland is. Maar als het toch Nederland wordt, dan wordt het Den Haag.

Den Haag it is! Heb je favoriete plekken om te eten?
Vegetarische snackbar bij Hollands Spoor en als je een drankje wil doen dan bij Bleyenberg. Ik vind dat het Den Haag perfect weergeeft. Het heeft strandtent vibes, maar dan boven op een rooftop.

Favoriete plekken om te studeren?
Openbare bibliotheek op de 5de verdieping met uitzicht over de stad.

Wat doe je allemaal buiten school?
Ik werk bij Vluchtelingenwerk, bij afdeling gezinshereniging gespecialiseerd in minderjarigen. Daarbij zit ik bij Groenlinks (commissie internationaal) waar we evenementen organiseren en stukken schrijven. Verder zit ik bij Young en United bij FNV en ben ik net begonnen bij Jong Atlantici.

Wow, hoe combineer je het allemaal?
Ja, hopen en bidden haha! Nee, kijk ik hoef er niet altijd bij te zijn. Bij Groenlinks ben ik wel echt betrokken.

En wat doe je om tot rust te komen?
Het liefst loop ik naar het Vredespaleis en geniet ik van de het uitzicht en omgeving om te zitten en denken. Soms ga ik met mijn vrienden en soms ga ik er alleen heen. Laatste keer had ik een tour daar en ik dacht wow dit had ik eerder moeten doen!

Lees ook het verhaal van Jozef

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.