Skip to main content

Hoe technologie het onderwijs gaat overnemen

Een krijtje verstoppen in de wisser was één van de meest uitgevoerde pranks op de basisschool. De laatste generaties kleuters zullen hoogstwaarschijnlijk nooit van hun leven een krijtbord zien. Technologie neemt het onderwijs over en niet alleen op de lagere scholen. Ook het studentenleven zal drastische veranderingen door maken. Hieronder een beeld van wat de huidige kleuters over een jaar of vijftien te wachten staat.

Blended Learning

Het online zetten van Powerpoints en documenten door docenten wordt natuurlijk al een aantal jaar gedaan. Daarbij wil het ook nog weleens voorkomen dat gehele colleges op internet worden geplaatst. Waardoor wij als het echt moet gewoon vanuit huis naar die saaie professor kunnen kijken die uiteindelijk voor drie geiten en een kip (oh ja en een camera) zijn verhaal staat te doen.

De volgende stap is Blended Learning. Deze vorm van onderwijs is in opkomst en bestaat uit een combinatie van online en offline lesgeven. Hierbij tellen de online PowerPoints en colleges niet. Het gaat om interactieve e-learning. Waardoor de student continu wordt gemonitord en dus directe feedback kan krijgen op de gemaakte opdrachten of toetsen. Daarbij wordt de lesstof aangeboden aan de hand van het niveau van de student. De offline lesmomenten kunnen op deze manier effectiever en efficiënter worden aangeboden.

Flipped Classroom

Een vorm van Blended Learning is de Flipped Classroom. In het huidige hoger- en universitaironderwijs krijgen studenten klassikaal les waarbij er verwacht wordt dat de student thuis het nodige huiswerk maakt en zelf studeert. Bij de Flipped Classroom wordt dit fenomeen omgedraaid. Door middel van een elektronische leeromgeving omgeving kan de student thuis of op een andere plek de lesstof zelf bestuderen waarbij de voortgang wordt gemonitord door de docent. Vervolgens vinden tijdens de offline momenten discussies plaats met de docent en medestudenten om dieper op het onderwerp in te gaan.

Op deze manier zal de technologie langzaam het studeren overnemen. Helaas zal je altijd zelf je punten moeten blijven scoren. Ben je naast het studeren ook soms toe aan iets anders? Lees dan ons artikel over nevenactiviteiten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.