Skip to main content

Hoe overleef ik: Hogeschool InHolland

Zelf studeer ik niet aan InHolland, maar om toch de belangrijke details over deze hogeschool te achterhalen, heb ik een aantal InHolland studenten geïnterviewd. Lees dus snel verder voor de ins en outs van het studieleven aan InHolland!

Hogeschool InHolland

InHolland is een kleine hogeschool en ligt heel handig lekker dichtbij Centraal Station. Ideaal! Kun je, als je niet in (de buurt van) Den Haag woont, nog even wachten met verhuizen. Ook kun je er dus makkelijk voor kiezen wat verder weg en dus goedkoper te gaan wonen! Even met de trein en je bent er al.

TIP: Wil je meer info lees dan onze pagina over Hogeschool InHolland.

Omgeving InHolland

De school zit aan de Theresiastraat, een hele lange winkelstraat. Zo lang dat er 2 Appie's op loopafstand van elkaar zijn. Daarnaast is er tegenover de school een Subway voor je lunchpauze, een Leapp voor als je laptop ineens niet meer aan gaat, een Trekpleister in het geval je deo ineens op. Oranje Snackbar, speciaal voor die late blok avonden die afgesloten moeten worden met een goeie kapsalon of Turkse pizza. Loop je nog verder door dan is er voor alles wel een winkel te vinden, dus hoef je niet telkens naar het veel drukkere centrum. Wat trouwens ook op nog geen 10 minuutjes fietsen van de school vandaan ligt, mocht je toch een winkel missen.

Als je graag veel studenten van InHolland wilt ontmoeten is Home (Food & Drinks) een aanrader. Dit ligt vlak naast de school en is dè plek waar studenten komen voor een drankje of een hapje. Een biertje heb je voor €2,50 en ze hebben uiteraard bittergarnituur. Ook kun je er in de ochtend nog even snel een vers croissantje halen en zo doorrollen naar de collegezaal.

InHolland Den Haag

InHolland heeft natuurlijk zelf ook van alles te bieden. Bijvoorbeeld een grote kantine waar je lekker en heel divers kunt eten, heb ik mij laten vertellen. Het is een kleine school dus je komt er gegarandeerd klasgenoten en docenten tegen. Handig als je nog even een vraag wilt stellen of met je projectgroep samen gaat lunchen om daarna weer aan de slag te kunnen. Daarnaast heeft InHolland een eigen binnentuin! Het is besloten en dus alleen voor jullie als studenten. Je kunt er lekker lunchen, in de zomer in het zonnetje studeren of gezellig met je vrienden samen zitten.

Studievereniging

Hogeschool InHolland is zoals eerder gezegd een kleine school. Toch is er voor de richting Creative Buisiness een studievereniging genaamd Studievereniging Edgar Dale. Ze helpen studenten met leuke workshops en uitjes en hebben een eigen ruimte op de campus waar je ze kan bezoeken. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan als je nieuw bent in Den Haag.

TIP: Voor meer info kun je terecht bij de Facebook pagina van Studievereniging Edgar Dale.

De school heeft helaas geen studieverenigingen voor andere richtingen of overkoepelende studentenverengigingen. Heb je hier wel interesse in dan kun je altijd een kijkje nemen bij onze pagina over studentenverenigingen in Den Haag, deze zijn niet gebonden aan een studie of hogeschool.

Wil je nog meer weten over Hogeschool InHolland en welke studies er aangeboden worden? Ga dan zeker even langs op de website Hogeschool InHolland. Hier is alles te vinden over het studieaanbod, en alle andere vestigingen in Nederland.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.