Skip to main content

Hoe overleef ik: Den Haag

Omdat Den Haag best een grote stad is en ook nog eens heel divers is het haast niet te doen om alle must see’s gezien te hebben en alle must do’s gedaan te hebben voor het einde van je studie. Als je hier net komt wonen en studeren is het toch wel leuk om al snel een beetje bekend te zijn met je nieuwe thuis. Daarom heb ik een aantal shortcuts bedacht, zo kun je voor weinig tijd en geld toch al heel veel ontdekken.

Madurodam

Als je in sneltreinvaart heel Den Haag en omstreken wilt zien dan is dit je allerbeste optie. Madurodam is een groot park met miniatuur versies van allerlei bekende locaties en gebouwen in Nederland. De Haagse locaties die je hier kan vinden zijn bijvoorbeeld: Het binnenhof, het Vredespaleis, Paleis ten Bosch, en het Mauritshuis. Zo zie je in een keer een hoop belangrijke plekken in 1 keer.
Een kaartje kost €17,50

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is een museum waar een gigantisch schilderij van 14,5 bij 114,5 meter hangt. Het is een panorama van Scheveningen in het jaar 1881. Hier kun je dus alvast een voorproefje krijgen van het mooie strand en leren over Haagse geschiedenis.
Een studentenkaartje kost €9,-

TIP: Koop een combi ticket actie. Zo kun je voor maar €24,- naar beide musea! Op de website van madurodam kun je hier meer over vinden.

Samen is leuker dan alleen

Er samen op uitgaan om nieuwe plekken te ontdekken is natuurlijk het allerleukste, maar wat nou als je nog niemand kent? Daar is een leuke oplossing voor. Via de website nieuwemensenlerenkennen.nl kun je als je je hebt ingeschreven meedoen met allerlei activiteiten in en rondom Den Haag. Je kunt filteren op locatie, leeftijd en soort activiteit en makkelijk mensen vinden met dezelfde interesses!
Om onbeperkt deel te nemen aan events en zelf ook dingen te organiseren wordt er wel een lidmaatschap voor €5,- per maand gevraagd, maar dit zorgt ook meteen voor een extra stukje veiligheid.

Een fietstocht

Dè manier om Den Haag nog beter te leren kennen is toch echt om er dwars doorheen te fietsen. Den Haag is een echte fietsersstad en de meeste plekken zijn met de fiets sneller te bereiken dan met het OV.

Via de website van fietsnetwerk kun je zelf een route uitstippelen maar ook kant en klare routes door Den Haag vinden. Een aantal leuke plekjes om naar toe te fietsen zijn bijvoorbeeld:

Lange voorhout

Het Lange voorhout is een heel mooie brede straat en groot looppad met aan beide kanten een rij lindebomen. Elk seizoen is het weer op een andere manier mooi en in de winter wordt het versierd met romantische lichtjes.

Gevangenepoort

Een oude gevangenis omgetoverd tot museum. Voor maar €5,- kun je hier even pauzeren van het fietsen. In dit museum is te zien hoe gevangenen tot 1828 echt leefden en ook het grote contrast tussen rijke en arme gevangenen.

Vredespaleis

Dit is dè plek waar alle toeristen bussen naartoe komen. Het is een heel mooi gebouw omringd door een grote tuin en hek. Je kunt er niet zomaar naar binnen, maar de buitenkant is al indrukwekkend genoeg om langs te gaan.

Scheveningen strand

Na het zien van het panorama is het haast vanzelfsprekend dat je dit in het echt wilt bekijken. Ik raad aan dit in de avond rond zonsondergang tijd te doen, want hier kun je heel mooi de zon de zee in zien zakken. Een mooie afsluiter van een dagje Den Haag verkennen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.