Skip to main content

Hoe jij je kleine badkamer slim kan indelen

Zelfs als jij een kleine badkamer hebt kan je er een fijne badkamer van maken. Door je badkamer slim in te delen kan je maximaal gebruik maken van de ruimte. In deze blog lees je hoe je dit doet.

Spiegels

Door het gebruiken van een grote spiegel oogt je badkamer groter. Kies een zo groot mogelijke spiegel boven je gootsteen. Je kunt de totale breedte van de muur gebruiken hiervoor.

Wasmachine en droger

Als je geen andere plek voor je wasmachine en droger hebt, probeer deze dan zoveel mogelijk weg te werken achter een opbouw. Je kunt bovenop je droger ook nog spullen opbergen. Kies voor leuke manden om de spulletjes netjes weg te stoppen.

Douchedeur

Je kunt het beste kiezen voor een doorzichtige douchedeur. Hierdoor lijkt je badkamer groter. Kies liever niet voor een douchegordijn. Hierdoor lijkt je badkamer juist kleiner. Als je toch voor een douchegordijn kiest, kies dan voor een lichte kleur douchegordijn.

Bouw omhoog

Badkamers hebben vaak een hoog plafond. Je kunt boven het toilet een kastje zetten met hoge planken. Hier kan je spullen bewaren zoals toiletpapier, vochtig papier en tampons. Hier kan je ook een toiletverfrisser of geurstokjes plaatsen. Aan de badkamerdeur kan je een opbergsysteem hangen. Hier kan je bijvoorbeeld je handdoeken of ondergoed in bewaren. Bedenk wel dat iedereen die je toilet gebruikt deze spullen kan zien.

Gebruik loze ruimtes

Gebruik de plekjes waar je niet loopt en die niet gebruikt worden. In de hoek bij het toilet kan je bijvoorbeeld in de hoek naast de wc een opslagrekje zetten voor verzorgingsproducten die je niet vaak gebruikt. Aan de andere kant kan je een ontstopper en toiletrolhouder zetten.

Rekje in de douche

Kies een rekje dat je op kunt hangen aan je douchekraan. Zo houd je meer loopruimte in de
douche. Beperk het aantal producten dat je in de douche zet. Hoe meer je erin zet hoe chaotischer de douche eruit ziet. Sla producten zoveel mogelijk op in een kastje in de badkamer of in je slaapkamer. 

Meubels

Kies het liefst voor kleine meubels om je badkamer groter te laten lijken. Maak wel de keuze voor meubels die handig zijn voor de opslag. Bij een kleinere badkamer is het uiterlijk belangrijk, maar functionaliteit is het meest belangrijk. 

Tegels

De soort tegels die het best zijn, zijn tegels zonder naden. Door naden lijkt een ruimte namelijk veel kleiner. Een extra voordeel daarvan is dat de kans op lekkage een stuk kleiner wordt. Voorkom ook randen in je tegels. Een grote badmat laat je badkamer ook kleiner lijken.

Wil je meteen aan de slag met de rest van je huis? Lees dan de blog 'Je oude huis als nieuw maken'. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.