Skip to main content

Hoe je onmogelijke eisen van werkgevers kunt omzeilen

Studenten bevinden zich in een vicieuze cirkel. Je wordt niet aangenomen, omdat je geen werkervaring hebt. Maar de meeste studenten hebben geen 10 jaar werkervaring en worden vervolgens aan de kant geschoven. We snappen de frustratie! Geef daarom je cv een boost met behulp van de volgende tips!

Een bijbaan of zelf ondernemen?

Laten we bij het begin beginnen. Het is natuurlijk een feit dat een fulltime student het best druk heeft. Het is daarom effectiever om een bijbaan te zoeken die bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling en goed aansluit bij je studie.

 In plaats van solliciteren op een standaard functie bij de supermarkt kun je ook solliciteren op functies zoals projectassistent/medewerker of secretaris bij een bedrijf. Je maakt dan alvast kennis met de sector waarin je wilt werken en kunt zelfs bij sollicitaties bij toekomstige werkgevers aangeven dat je geen new-bee bent.

Steeds meer studenten gaan naast hun studie ook ondernemen. Ik zou het persoonlijk aanraden, omdat je zoveel leert en inzicht krijgt in management en verschillende takken binnen een bedrijf. Je neemt tegelijkertijd kennis op van veel verschillende zaken zoals marketing, projectplanning en financiën. Dit betekent dat je ook erg veelzijdig bent en jezelf zal onderscheiden van anderen. Een werkgever is namelijk altijd opzoek naar iemand die het bedrijf verrijking kan bieden. Gelukkig hoef je het wiel niet meer uit te vinden omdat wij ook steun bieden voor diegene die willen ondernemen naast hun studie.

Vrijwilligerswerk

Bij vrijwilligerswerk hoef je niet gelijk te denken aan noodhulp in een derde wereldland. Er zijn namelijk ook verschillende initiatieven van organisaties in Den Haag. Vrijwel elk maatschappelijk/sociale/culturele organisatie staat open voor nieuwe vrijwilligers. Den Haag Doet heeft bijvoorbeeld een vacaturebank voor vrijwilligerswerk in Den Haag en een breed aanbod (gratis) workshops en cursussen.

Maatschappelijk

Op maatschappelijk gebied kun je denken aan non-profit organisaties die zich inzetten voor een bepaald doel zoals het klimaatsverandering en dierenbescherming.

Sociaal

Bij sociaal werk moet je denken aan alles dat het contact bevordert onderling met mensen. Bijvoorbeeld een netwerkborrel voor nieuwe statushouders in de buurt. Sociale initiatieven kun je overigens ook zelf organiseren. Dit kan zelfs met behulp van verschillende fondsen. In Den Haag heb je Fonds1818 zij ondersteunen jonge mensen die dit soort particuliere projecten willen opzetten.

Kunst/Culturele instellingen

Verder heb je ook kunst instellingen zoals Nest. Zij zoeken soms vrijwilligers om te helpen bij het opzetten en uitvoeren van projecten, lezingen en exposities.

Studie/studentenverenigingen

Het is verder ook een idee om je bij een studie/studentenvereniging aan te sluiten. Je zou bijvoorbeeld in de organisatie kunnen zitten bij commissies of zelfs in het bestuur. Je hebt het misschien eerst niet door, maar je kan bij studie/studenten verenigingen al veel werkervaring opdoen. Vooral als je in het bestuur zit, kun je al meer inzicht krijgen over hoe een organisatie werkt.

Ik hoop dat deze tips jullie verder kunnen helpen! Misschien is het ook handig om langs te gaan bij verschillende managers om te vragen hoe jij je kan onderscheiden voor dat je klaar bent met je studie. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.