Skip to main content

Hier kun je wandelen in en rondom Den Haag

Het zonnetje laat zich weer steeds vaker zien, dus we kunnen weer naar buiten! Gezellig met een vriend of vriendin bijpraten tijdens het wandelen is op dit moment het uitje van de dag. Nu we de hele dag binnen zitten, is het wel zo lekker om af en toe even een frisse neus te halen. En waar kun je beter een frisse neus halen dan in de natuur? In deze blog zet ik de mooiste natuurgebieden in en rondom Den Haag voor je op een rijtje!

Meijendel

Dit mooie duingebied ligt in Wassenaar, tegen Den Haag aan. Je kunt er heerlijk wandelen door duinen en bos, en zelfs helemaal doorlopen tot aan het Wassenaars strand. Je kunt ook mooi een wandelpauze inlassen bij Boerderij Meyendel voor een lekkere lunch of warme kop koffie of thee to go!

Meijendelseweg 40-42, Wassenaar

Landgoed Clingendael

Landgoed Clingendael is een groot bos, midden in de stad. Schattige paadjes, leuke bruggetjes en vooral mooie natuur. Je kunt hier allerlei verschillende wandelroutes kiezen, zodat je niet verdwaald. Als de Japanse tuin weer opengaat, dan is dit zeker ook een aanrader om eens doorheen te wandelen. 

Clingendael 12a, Den Haag

Strand van Scheveningen

Liever even uitwaaien en met de voetjes in het zand? Kies dan voor een wandeling langs het strand van Scheveningen. De geur en het geluid van de zee nemen al jouw stress meteen weg! Je kunt uren wandelen langs de zee, maar ook over de boulevard is heerlijk. 

Strandweg, Den Haag

Westduinpark

Tussen Den Haag en Kijkduin in ligt dit prachtige natuurgebied bestaande uit duinen, bos en open vlaktes. Als je geluk hebt dan kun je hier Schotse Hooglanders spotten! Deze lopen hier het hele jaar los! Hoe gaaf is dat?

Laan van Poot, Den Haag

Haagse Bos

Een ander bos dat je dicht bij het centrum kunt vinden is het Haagse bos. In dit mooie stadsbos vind je leuke wandelpaden en schattige bruggetjes, maar ook ligweides voor de zonnigere dagen.

Bezuidenhoutseweg, Den Haag

Landgoed Ockenburgh

Dit mooie park heeft een eigen sfeer. Je zit vlak bij het strand en er zijn wandelpaden, speelweides, oude bomen en de zilte lucht van de zee.

Monsterseweg 2, Den Haag

Het Balijbos

Het is misschien wel een klein stukje buiten Den Haag, maar de reis zeker waard: in Zoetermeer vind je het Balijbos. Dit mooie bos heeft verharde paden, maar ook een laarzenpad. Je neemt dan natuurlijke routes met het risico op modderige schoenen. Kijk uit over de mooie open watervlakte of wandel tussen de bomen door.

Kurkhout, Zoetermeer

Leidschendammerhout

Een ander natuurgebied dat in de buurt van Den Haag ligt, is het Leidschendammerhout. Dit is een langgerekt natuurgebied met bos, graslanden, riet en vogelplassen. Ook hier lopen er Schotse Hooglanders rond. Houd de camera dus bij de hand!

De Star, Leidschendam

Zo, nu kun je wel weer even vooruit! Ben je meer van het hardlopen? Check dan deze hardlooproutes in Den Haag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.