Skip to main content

Het beste voornemen voor 2019: beteken iets voor een ander!

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Stoppen met roken, afvallen, minder uitstellen, gezonder eten, harder studeren... We kennen ze allemaal. Goede voornemens gaan vaak over jezelf, maar hoe mooi is het om met je goede voornemen anderen te helpen? In Den Haag zijn er veel mooie initiatieven en organisaties waar jij als vrijwilliger kan aansluiten om iets voor een ander te betekenen. Een beter voornemen bestaat er niet!

De Zonnebloem

Als vrijwilliger bij de Zonnebloem zet je je als vrijwilliger in voor mensen met een lichamelijke beperking bij jou in de buurt. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je af en toe langs gaan bij iemand die weinig buiten de deur komt en op zoek is naar gezelschap: voor een praatje, een kopje koffie, een wandeling of een leuk uitje samen te doen. 

De VoorleesExpress

Leuk om te doen als je van kinderen houdt: wordt vrijwilliger bij de VoorleesExpress. Als vrijwilliger ga je een half jaar lang wekelijks bij een gezin met kinderen van 2 tot 8 jaar oud met een taalachterstand langs om voor te lezen. Ook werk je samen met de ouders aan taal en leesplezier. Zo ben je ook een coach voor de ouders, zodat zij blijvend hun kinderen kunnen stimuleren in de taalontwikkeling. Als vrijwilliger word je getraind en begeleid, zodat je de kinderen en hun ouders zo goed mogelijk kunt helpen!

Vluchtelingenwerk Den Haag

Bij Vluchtelingenwerk Den Haag staan vaak vacatures open voor vrijwilligers. Zo kan je bijvoorbeeld meewerken ter ondersteuning van het taalcoachproject voor vluchtelingen die zelf aangeven behoefte te hebben aan individuele ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. Deze functie vereist iets meer tijd doordeweeks dan andere vormen van vrijwilligerswerk, maar je krijgt er wel een ontzettend zinvolle ervaring en contact met mensen uit andere landen met andere culturen voor terug.

NN CPC Loop

Een heel ander soort vrijwilligerswerk, maar daarom niet minder leuk om te doen: helpen bij de NN CPC Loop in Den Haag! De vrijwilligers zorgen ervoor dat het hele evenement (met tienduizenden deelnemers en bezoekers) op rolletjes loopt. Uit ervaring weet ik dat hardlopers de vrijwilligers altijd ontzettend waarderen, dus dit is een leuke kans om bij te dragen aan een mooie ervaring voor anderen!

Belangrijk om te weten

Veel van bovengenoemde vrijwilligersfuncties vereisen dat je je voor langere tijd inzet. Dit is ook logisch: alleen dan kan je een band opbouwen met degene die je helpt en zal jouw hulp alleen maar meer gewaardeerd worden. Het is dus ook goed om van tevoren te bedenken of je deze tijd er ook in wilt steken. Mocht je wel vrijwilligerswerk willen doen, maar spreken de bovenstaande organisaties/functies je niet zo aan? Op www.denhaagdoet.nl kun je een heleboel vacatures voor vrijwilligers vinden.

Heel veel succes en plezier met je goede voornemen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.