Skip to main content

Haagse student en ondernemer: Sem Broere

Iedere maand interview ik een Haagse student die ook ondernemer is. Deze keer mocht ik Sem Broere interviewen over zijn bijzondere bedrijf!

Hoi Sem, bedankt dat ik je mag interviewen voor Den Haag Studentenstad. Wil je wat over jezelf vertellen?

Hi! Ik ben Sem Broere, 24 jaar en studeer Communication & Multimedia Design (CMD) aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment zit ik in mijn vierde jaar en ben ik begonnen met afstuderen. Ik houd enorm veel van reizen en hoop dat ik ooit nog een mooie wereldreis kan gaan maken! :)

Jij bent student én ondernemer, brand los over jouw bedrijf!

Ik ben de trotse medeoprichter van het bedrijf ARmazing. Begin vorig jaar ben ik met drie anderen het avontuur aangegaan en hebben wij ons eigen bedrijf opgericht. Ons eerste product is een kinderboek genaamd 'De avonturen van Max: Op zoek naar Fl…'. Dit is een kinderboek met een bijbehorende app, waarmee je het verhaal als het ware tot leven kan laten komen. Wanneer je met je smartphone of tablet onze app op elke rechterbladzijde van het boek richt, komen er geanimeerde 3D modellen van de karakters en omgevingen tevoorschijn.

Met onze boeken willen wij het lezen aantrekkelijker maken voor kinderen. Vandaag de dag groeien kinderen op met allerlei elektronica om zich heen en zijn de 'statische' boeken minder boeiend. Met onze techniek willen wij het lezen interactiever en uitdagender maken.

Was het vanaf het begin de bedoeling dat dit uit zou groeien tot een echt bedrijf?

Het is eigenlijk begonnen als een project voor school. Hierbij moesten we met een bepaalde techniek een product maken. Voor dit project hebben wij een soortgelijk boek gemaakt. Bij de expositie van dit project zijn wij in contact gekomen met Maurice van incubator Crosspring. Die stelde ons voor om onze eigen start-up te beginnen onder begeleiding van Crosspring. Ook ben ik De Hybride Student Ondernemer van 2017 geworden en heb ik een mooie prijs gewonnen om in ARmazing te steken. 

Het is allemaal begonnen tijdens je studie. Is je bedrijf nu goed te combineren met afstuderen of staat het even op een lager pitje?

Het valt nog prima te combineren. Ik ben inderdaad begonnen met afstuderen maar dat is van 9 tot 5. In de avond en weekenden heb ik nog tijd zat om voor ARmazing aan de slag te gaan. :) Soms is het pittig, maar je moet er iets voor over hebben!

Wat vind je het moeilijkste aan het runnen van een eigen bedrijf?

Het moeilijkste (en het leukste) aan ondernemen is voor mij dat het zo veelzijdig is. Er komen veel dingen bij kijken waar je van te voren nog niet over na hebt gedacht. Je bent verantwoordelijk voor veel verschillende dingen binnen het bedrijf. Zo ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de animaties, de applicatie, de financiën en de boekhouding. Door die verantwoordelijkheden leer je juist ook wel weer veel, aangezien jij ervoor moet zorgen dat alles in orde komt.

Straks ben je afgestudeerd, en dan? Ga je dan fulltime werken voor je eigen bedrijf of heb je ook nog andere plannen?

Ja, ik ga fulltime bij ARmazing werken! We zijn momenteel met wat toffe dingen bezig waar ik helaas nog niks over kan zeggen, maar dat zorgt ervoor dat er werk zat is...

Wat zou je andere studentondernemers willen meegeven?

Het gaat misschien als een cliché klinken, maar ik denk dat het mega belangrijk is om te geloven in je eigen product/dienst. Wanneer je dit doet dan straal je dat onbewust ook uit, wat mensen zal overtuigen. Durf ervoor te gaan!

Welke dromen wil jij waarmaken op korte termijn?

Op korte termijn wil ik met ARmazing meerdere boeken uitgeven. Het lijkt mij ook heel tof om bijvoorbeeld het kinderboekenweekgeschenk te zijn. Ook wil ik gaan kijken of we iets in de richting van educatie kunnen gaan maken. Ideeën zat ;).

Waar kunnen we ARmazing vinden?

Facebook en Instagram.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.