Skip to main content

Geld besparen op je maandelijkse lasten

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat je weer goede voornemens gaat bedenken voor het nieuwe jaar. Je bent goed zoals je bent, dus je hoeft niet tientallen kilo’s af te vallen of vanaf 1 januari 5 dagen in de week gaan sporten, maar er zijn wel andere dingen waar je volgend jaar beter in wil worden. Lees je mee?

Wekelijkse boodschappen

Alles wordt maar duurder en duurder, dus het is een goed voornemen om in 2023 te besparen op je maandelijkse lasten. Doe minder vaak boodschappen en koop voor meerdere dagen tegelijkertijd eten. Dan loop je minder vaak tegen allerlei lekkere aanbiedingen aan, en dat bespaart weer geld! Maak een boodschappenlijstje voor de hele week en koop zoveel mogelijk in één keer.

Zorgverzekering 2023

Het voelt als een enorme klus, een zorgverzekering uitkiezen. Online ’n zorgverzekering vergelijken bespaart je veel tijd. Dus probeer echt even tijd te maken om te kijken of je volgend jaar maandelijks goedkoper uit kan zijn. Heb jij bijvoorbeeld nu een aanvullende verzekering voor de tandarts en mondhygiëniste? Dan moet je wel even uitzoeken wat de tarieven van je tandarts is volgend jaar, alleen op die manier kan je goed berekenen of die aanvullende verzekering z’n geld waard is.

Zo’n zorgverzekering is een hoop geld, zeker als je nooit ziek bent. Moet je écht zo’n zorgverzekering afsluiten? Volgens de Nederlandse wet moet je echt verplicht afsluiten van een verzekering.

Andere verzekeringen

Zoals gezegd is de zorgverzekering verplicht, maar er zijn andere verzekeringen die niét verplicht zijn maar wel heel handig om te hebben. Als je op jezelf woont moet je zeker een inboedelverzekering hebben. Wordt er bij jou ingebroken of heb jij schade na een brand of na een flinke storm, dan krijg je dat vergoed van de inboedelverzekering. En uiteraard wil je kiezen voor de goedkoopste verzekering dus doe even je online onderzoek voordat je een (zorg)verzekering afsluit!

Apps die je leven beter maken

Dan onze laatste tip: download apps die je leven beter maken! Tegenwoordig heb je overal apps voor, dus maak daar gebruik van. Zo zijn er apps die je slaap in de gaten houdt zodat je je slaap kan verbeteren. Maar wat dacht je van een app die ervoor zorgt dat jij genoeg drinkt, eet en beweegt. Nu het een maandelijkse uitdaging is om aan het einde van je maand uit te komen met geld kan je ook eens jouw in- en uitgaven in een speciale applicatie te zetten zodat je meer overzicht hebt in je geld. We weten dat Den Haag bol staat van toffe koffietentjes, maar wekelijks tientallen euro’s uitgeven aan kopjes koffie is misschien een beetje overdreven. Misschien een idee om daar een beetje op te besparen de komende tijd?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.