Skip to main content

Geld besparen? Dat doe je met deze handige apps en bespaartips!

Het studiejaar is nog maar net begonnen, maar wat voelt het alweer lang geleden dat het vakantie was! Aan mijn portemonnee merk ik wel dat de vakantie er flink heeft ingehakt. Aan het einde van mijn geld heb ik toch nog een stukje maand over. Ik ging daarom op zoek naar handige apps en tips om te besparen als student.

Handige bespaarapps voor het studentenleven

Budgetbeheerder

Als je net op jezelf woont, merk je opeens dat je eigenlijk een heleboel verschillende rekeingen moet betalen. Huur, gas, water, licht: en dan hebben we het alleen nog maar over de vaste lasten gehad. Je moet natuurlijk ook boodschappen doen, je Sim Only abonnement van Simyo en je zorgverzekering betalen. Er zijn dus een heleboel verschillende kosten en rekeningen die je moet betalen. Budgetbeheerder maakt dit gelukkig allemaal overzichtelijk voor je. De app houdt jouw vaste lasten en andere uitgaven bij. Zo kun je in een handig overzicht precies zien hoeveel kosten je deze maand hebt. Kun je meteen zien of er ruimte is om uit eten te gaan of een avond flink stappen ;).

Scoupy

In de supermarkt zijn er een heleboel producten waarbij je (een deel van) jouw aankoopbedrag terug kunt krijgen. Toch doet bijna niemand dit, omdat het veel gedoe is. De app van Scoupy biedt hier uitkomst. Je kiest een actie uit de app, koopt het in de supermarkt en scant de bon in met de app. Binnen een paar dagen staat het geld dan op je rekening!

Social Deal

Heb je het even niet zo breed, maar wil je toch wat leuks doen? Download dan de app van Social Deal. Op Social Deal kun je Den Haag selecteren en alle aanbiedingen in de buurt zien. Er zijn veel restaurants die een speciaal menu voor een goede prijs aanbieden. Handig dus als je toch uiteten wilt. Ook kun je verschillende activiteiten doen en entreekaartjes met korting kopen.

Wie betaalt wat

Wie betaalt wat is de ideale app om uit te rekenen wat iedereen moet betalen. Je kunt verschillende groepen aanmaken. Ik gebruik WBW bijvoorbeeld met mijn huis, hockeyteam en vriendengroep. Je vult gewoon in wat jij bij een bepaalde gelegenheid betaald hebt en met wie dat bedrag gedeeld moet worden. Je vrienden doen hetzelfde. De app rekent vervolgens uit wat iedereen had moeten betalen en geeft aan welk bedrag en naar wie je het moet overmaken. Of van wie je nog geld krijgt. Superhandig dus!

Bespaartips voor studenten

Doe slim boodschappen

Naast Scoupy zijn er natuurlijk ook andere tips en tricks om slim boodschappen te doen. Houd de aanbiedingen in de gaten en sla eventueel een voorraadje in van producten die je zeker gaat gebruiken. Ook kun je veel besparen door vooraf een boodschappenlijstje te maken en je eraan te houden! Zorg er ook voor dat je nooit met een lege maag boodschappen gaat doen. Als je honger hebt, is al dat eten in de supermarkt hartstikke verleidelijk. Voor je het weet kom je thuis met drie chocoladerepen, twee zakken chips en diepvriespizza's. Dit is natuurlijk super lekker, maar niet nodig als je wilt besparen!

Bespaar op je telefoonabonnement als student

Je telefoonabonnement is echt zoiets waar je nooit meer naar kijkt als je het eenmaal hebt afgesloten. Toch is het de moeite waard om even goed uit te zoeken wat je nodig hebt. Vaak is een sim only abonnement de beste keuze, omdat je alleen betaalt voor het abonnement en niet voor de telefoon. Is jouw toestel nog goed? Dan zou ik zeker sim only abonnementen vergelijken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.