Skip to main content

Een kleine kamer inrichten doe je zo

De gemiddelde grootte van een studentenkamer is ongeveer 17 m2. Als je bedenkt dat je daar moet slapen, studeren en soms ook moet eten en ontspannen, is dat helemaal niet groot! Gelukkig zijn wij studenten meestal creatief genoeg om hier goede oplossingen voor te vinden. Wij vertellen je hoe je een kleine studentenkamer zo goed mogelijk inricht!

Houd de kamer licht

Bij een kleine kamer is het belangrijk dat je het zo licht mogelijk houdt. Hoe lichter, hoe ruimer het namelijk lijkt. Het is daarom verstandig om de muren wit of in een lichte kleur te verven. Een goede lichtinval kan hier ook heel erg bij helpen. Kies daarom de juiste raamdecoratie, zodat je licht binnen kunt laten maar ook genoeg privacy kunt creëren. Plisse gordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal als je overdag wel licht binnen wilt laten, maar ook een deel van het raam wil bedekken. Deze gordijnen kun je door de geplooide stof namelijk open en dicht doen als een accordeon. Dit betekent dat je alleen het bovenste deel van een raam kunt bedekken, zoals bij een rolgordijn. Maar ook alleen het onderste of middelste deel van een raam kunt bedekken. Zo kunnen mensen dus niet ongewenst naar binnen kijken en kan jij je goed concentreren tijdens het studeren!

Ga de hoogte in

Als je een kleine studentenkamer met weinig vierkante meters hebt, kan je gelukkig altijd gebruik maken van de meters die de hoogte ingaan. Bij een kleine kamer is het dus verstandig om die meters zo goed mogelijk te benutten. Kijk bijvoorbeeld naar kasten die weinig oppervlakte innemen, maar wel hoog komen. Het liefst helemaal tot aan het plafond. Ook kan je verschillende dingen natuurlijk aan de muur hangen. Denk bijvoorbeeld aan je televisie of aan planken waar je spullen kwijt kunt zoals je studieboeken.

Multifunctionele meubels

Bij een gebrek aan ruimte is het ook verstandig om op zoek te gaan naar meubels die multifunctioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper. Doordat je bed op hogere poten staat, kun je een heleboel nog kwijt onder de hoogslaper. Denk aan een kleine bank of een bureautje om te studeren. Ook zijn er bedden met opberglades die erg praktisch zijn als je meer opbergruimte wil creëren. Een klaptafel aan de muur kan uitkomst bieden als je geen plek hebt voor een bureau, maar je wel een tafel wilt om aan te studeren of eten. Als je de tafel niet meer nodig hebt, klap je hem dan gewoon in en hangt er alleen nog maar een plankje aan de muur!

Ben jij nog steeds op zoek naar die leuke kamer in Den Haag? Lees dan ook A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.