Skip to main content

Een bootje of kano huren in Den Haag

De zomer staat voor de deur en met het mooie weer in het vooruitzicht krijgen we allemaal zin om naar buiten te gaan. Een leuke manier om met een paar vrienden te kunnen genieten van de zon en de stad is door een boottochtje te maken. Hieronder vind je de juiste informatie die jij nodig hebt om succesvol te genieten van een dagje op het water.

Huren

Er zijn meerdere locaties waar je in de omgeving van Den Haag een bootje kunt huren. Bijvoorbeeld bij Watersportcentrum Vlietland in Leidschendam. Je kunt hier zowel een sloep als een motorboot huren en vervolgens koers zetten naar Den Haag. De medewerkers leggen je graag de route naar de stad uit en je krijgt tevens een routekaart mee.

Een andere optie is bij De Merenburger in Leidschendam. Je kunt hier zowel een kano als een boot huren. Daarnaast bieden ze ook nog de optie aan om een gevulde picknickmand te reserveren.

Zo’n ‘boot-picknick’ is ook te boeken via Waterkant in Den Haag. Hier kun je een roeibootje huren in het centrum en ben je dus direct met je bootje op de Haagse grachten. Liever je eigen eten en drinken meenemen? Je kunt ook een bootje huren zonder het picknick arrangement.

Omgeving

In de omgeving van Den Haag is veel te ontdekken als het gaat om vaarroutes. Zo kun je door de grachten van het centrum heen gaan, maar ook uitwijken naar andere richtingen. Vaar bijvoorbeeld naar het Vlietland waar je over de grote plas kunt varen en tevens ergens kunt aanleggen om te ontspannen op het strandje of af te koelen in het water, of zet koers in de richting van Delft of Leiden. Je zult zien dat je veel verschillende omgevingen kunt passeren op je route, van stadscentrum tot weilanden met koeien en boerderijen. Kijk voor je vertrek vooral even op Sloepennetwerk, of download de app, om je route van tevoren alvast uit te stippelen.

Benodigdheden

Als je besloten hebt waar je je bootje gaat huren en welke route je wilt gaan varen, is het handig om even goed na te denken welke spullen je nodig zult hebben. Je zult vaak weinig mogelijkheid hebben om de schaduw op te zoeken op je bootje/kano, dus een goede bescherming tegen de zon is fijn om bij je te hebben. Denk aan zonnebrandcrème, een zonnebril en eventueel een pet. Mocht je van plan zijn om te zwemmen, neem dan zeker ook een handdoek mee. Daarnaast is het verstandig om een powerbank bij je te hebben om je mobiel op te kunnen laden onderweg, zodat je bereikbaar blijft en (zonder vaarkaart) weer de weg naar huis terug kunt vinden.

Met deze tips kun jij binnenkort ook genieten van het mooie weer vanaf het water en zie je de stad en de omgeving vanuit een hele andere hoek! Wil je nog meer tips voor een leuke zomervakantie? Lees dan zomervakantie 2020: staycation in Den Haag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.