Skip to main content

Een auto kopen? Denk hier dan aan!

Rijbewijs in de pocket en toe aan een eigen auto kopen? Ook voor studenten is het mogelijk om een auto te kopen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ik zet het voor je op een rijtje.

Een auto kopen

Natuurlijk wil je de allerduurste, grootste en mooiste auto kopen, maar dit is niet echt realistisch. Wees bij je eerste autootje niet te kritisch. Je kunt als student beter beginnen met een klein wagentje. Dit scheelt niet alleen in aanschafkosten, maar kleine auto’s rijden vaak een stuk zuiniger en de wegenbelasting is lager. Hoeveel wegenbelasting je moet betalen, hangt af van het gewicht van de auto. Bij het kopen van een auto moet je natuurlijk goed letten op hoe de staat van de auto is, kilometerstand en het belangrijkste: hoe hard gaat ‘ie?

Autoverzekering kiezen

Helaas is het verplicht: een autoverzekering afsluiten. Het kost je veel geld, maar als er iets fout gaat dan worden vaak ook veel kosten gedekt. Je kunt het grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken om te kijken welke verzekering bij de auto past en binnen jouw budget ligt. Er zijn drie soorten verzekeringen: WA, WA+ en Allrisk. Meestal is WA of WA+ wel voldoende voor je eerste autootje!

Benzinekosten zo laag mogelijk houden

Het is belangrijk om goed te plannen waar en wanneer je gaat tanken. Dit kan je een hoop geld schelen. Sowieso moet je de tankstations langs de snelweg vermijden. Hier ligt de benzineprijs een stuk hoger. Ook kun je zoeken naar actiedagen. Zo weet ik toevallig dat sommige tankstations op vaste dagen een actie hebben met een lagere benzineprijs. Ook leuk: je kunt bij sommige tankstations sparen voor uitjes!

Parkeren is duur

Zeker als je een beetje in het centrum woont, kan parkeren in Den Haag lastig en erg duur zijn. Zoek dit van tevoren goed uit. Misschien is er in de buurt wel een verborgen straatje waar je gratis kunt parkeren. Het kan zijn dat je een stukje moet lopen voor een gratis plekje, maar geloof mij: dat is het waard! Je kunt ook kijken of je een parkeervergunning kunt krijgen in jouw straat. De prijs van deze vergunning verschilt per parkeergebied. Check op website van de gemeente de parkeervergunningen in jouw woongebied.

Als je dit allemaal hebt geregeld, dan kun je eindelijk genieten van je autootje! Oh, en: vergeet niet om je auto een naam te geven, dat hoort bij je eerste auto! Wil jij dolgraag een eigen autootje, maar moet je daar eerst wel nog even flink voor sparen? Kijk dan of je een toffe studiegerelateerde bijbaan in Den Haag kunt scoren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.