Skip to main content

Duurzamer leven als student doe je zo!

Na jarenlange waarschuwingen is het besef eindelijk binnen: we moeten allemaal duurzamer gaan leven als we willen dat onze Aarde het allemaal nog aan kan! Dat doen we graag, natuurlijk. Eén nadeel: het is soms wat prijzig. In deze blog vertel ik je graag over duurzamere alternatieven of dingen die jij kan doen om jezelf net wat te verbeteren!

Lampen

Vervang álle lampen in huis voor LED lampen. Dit hoeft niet allemaal tegelijkertijd, maar als je lichtbulbjes op zijn, koop dan LED verlichting. Ze lijken wat prijziger, maar ze gaan veel en veel langer mee. En daarmee bedoelen we dat sommige LED lampen wel 15 tot 20 jaar blijven werken, wow! Ook als jij in bijvoorbeeld de keuken tl buizen hebt, kun je daar een LED-tl voor kopen!

Verwarming omlaag in de winter

We weten allemaal dat de verwarming een graadje lager zetten helpt, maar het koud hebben is ook niks natuurlijk. Om het binnenshuis wat warmer te krijgen kun je tochtstips op de kieren van de kozijnen plakken, dit kost niets bij de bouwmarkt en ook niet ingewikkeld om te installeren. Leg tochtstoppers onder de voordeur of bij ramen waar je veel kou voelt. Sluit je gordijnen het moment dat de zon onder begint te gaan, dan houd je de warmte binnen. Als je verduisterende gordijnen hebt ben je helemaal lekker bezig, want dit isoleert nog beter!

Minder waterverbruik

Vind jij het heerlijk om in bad te gaan of om lang onder de douche te gaan? Dan weet jij vast al dat dit niet het allerbeste is. Als je toch graag lang doucht, dan is het aan te raden om een waterbesparende douchekop in jouw badkamer te installeren. In deze douchekop zitten korrels die ervoor zorgen dat er minder water tegelijkertijd uit de douchekop wordt geduwd. Meevaller: daar merk je niets van! Hiermee bespaar je per douchebeurt zo'n 25% water! Een bad nemen kost twee keer zoveel water dan 10 minuten douchen, maar al dat gas dat je verbruikt kost jou op jaarlijkse basis ook zo'n 30 euro! 

Minder vlees

Het eten van minder vlees wordt steeds populairder, er zijn ook zoveel lekkere vleesvervangers te vinden! Voor alles is wel een alternatief ontwikkelt, echt top! Je hoeft heus niet direct van vleeseter om te slaan naar veganist, maar probeer eens één keer in de week vegetarisch of veganistisch te eten. Het zal even wennen zijn in het begin, maar uiteindelijk kom je erachter dat het net zo lekker is! 

Kan je wel wat nieuwe recepten gebruiken? Dit zijn gemakkelijke, gezonde en goedkope recepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.