Skip to main content

Duurzaam Sinterklaas vieren in Den Haag

De feestdagen zijn een dure periode. Je hebt soms zonder het door te hebben 3 dobbelspel avondjes, 4 kerstdiners en ook nog een aantal byob oud en nieuw feestjes. Naast dat dit je uiteindelijk vaak meer kost dan verwacht is het ook nog niet heel duurzaam. Om het milieu en je portemonnee toch een beetje te sparen hier dus wat speciale Sinterklaas tips!

Kringloop

Vaak zijn de budgetten van dobbelspelletjes en surprise avonden niet heel hoog. Hoe slimmer je dus je geld besteed hoe leuker je cadeau voor de ander kan zijn. En niks is duurzamer dan het hergebruiken van spullen. Het is een zoekwerkje, maar een dagje kringloopjes afgaan is wel een stuk leuker dan een hele dag bol.com uitpluizen. Je weet nooit wat je tegen gaat komen en kunt vaak veel bijzondere en unieke dingetjes vinden. Spelletjes van vroeger voor een leuk nostalgisch cadeau, een leuk boek of een gek decoratief item voor op de kast. Ook is dit de prefecte plek voor fopcadeautjes! En met de prijzen van de kringloop kun je makkelijk meerdere leuke kleine cadeautjes samen doen.

Marktplaats

Op Marktplaats is van alles te vinden. Dit is perfect voor als je de kringloop net iets te veel zoekwerk vindt. Op Marktplaats kun je ook vaak hele goedkope leuke dingen vinden, soms zelfs gratis! En het fijne is dat je preciezer kunt zoeken. Op categorie of zelfs op product. Dit is dé plek voor het vinden van dingen als collectibles, specifieke films en boeken of éénmaal gebruikte huishoudelijke artikelen. Er is altijd wel wat leuks te vinden en je zult gegarandeerd het succes van de avond zijn met de uitbundige maar voordelige cadeautjes die je meeneemt!

DIY

Voor de knutselaars en creatievelingen onder ons wordt er in deze tijd hard gewerkt aan uitgebreide surprises voor om de cadeautjes heen. Het is niet alleen duurzaam maar ook slim om het maken van surprises vooral te doen met wat je thuis al hebt liggen. Verzamel alle dozen de maanden voor december en gebruik het karton hiervan voor een surprise frame. Bewaar uitgeprint papier van huiswerkopdrachten en tijdschriften voor een papier maché projectje of als vulling voor een good old grabbelton surprise.

Kapotte voorwerpen kunnen ook gebruikt worden als surprise. Een kapotte gitaar bijvoorbeeld om de cadeautjes in te bewaren. Doe alsof een kapotte apparaat het cadeau is en laat de ontvanger even denken dat hij of zij bijvoorbeeld een magnetron als cadeau krijgt.

Fijne feestdagen alvast!

Koop je toch liever een cadeautje? Lees dan de blog van Rebecca met 8x de leukste cadeauwinkeltjes in Den Haag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.