Skip to main content

Doorleren? Verdiep je eens in een traineeship!

Wil jij na het afstuderen nog verder leren, maar ook beginnen met werken? Start dan met een traineeship. Dan leer je bij, maar krijg je ook een salaris, ideaal dus! 

Waarom een traineeship?

Met een traineeship kan je praktijk ervaring opdoen, geld verdienen en jezelf verder ontwikkelen. Bij veel traineeships volg je een langer traject, waarbij je ervaring opdoet binnen verschillende afdelingen of organisaties. Daarnaast doe je verschillende werkzaamheden binnen deze afdelingen en organisaties. Zo ontdek je wat je leuk vindt en in wat voor soort omgeving je wel of niet zou willen werken. Tegelijkertijd is het volgen van een traineeship erg goed voor je netwerk. Een bijkomend voordeel is dat veel trainees kunnen blijven werken bij het bedrijf. Als je geen baan krijgt na het afronden van je traineeship kan je jouw nieuwe netwerk gebruiken om een baan te vinden.

IT-traineeship

Er is een groot tekort aan it personeel Nederland. Hierdoor zijn er veel kansen voor jou in deze sector. Niet alleen de kans op een baan is groot, maar de salarissen zijn ook aantrekkelijk. Hierdoor zijn er steeds meer soorten it traineeships waarbij je geen studie in de it hoeft te hebben gedaan. Nog geen 10% van de mensen die een traineeship IT volgen hebben een it achtergrond. Binnen deze traineeships wordt er vooral gekeken naar talenten en vaardigheden. Wil je solliciteren op een it traineeship? Laat dan je talenten en vaardigheden naar voren komen in je motivatiebrief. Ga minder in op je vaardigheden omtrent it. Tijdens het traineeship krijg je alle tijd om de technologische vaardigheden te ontwikkelen. Een it traineeship is ook ideaal als je pas aan het einde van je studie erachter komt dat je toch liever een it studie had gevolgd. Hierdoor hoef je niet weer een hele studie te volgen, maar kan je wel een groot deel van de vaardigheden van een it studie leren.

Traineeship bij de overheid

Een overheid traineeship heeft veel voordelen. Ten eerste heb je vaak goede secundaire voorwaarden, zoals een goed pensioen, een collectieve zorgverzekering en veel vrije dagen. Daarnaast is het een stabiele en betrouwbare werkgever. Bovendien geeft het volgen van een traineeship bij de overheid veel voldoening. Door binnen de overheid te werken draag je namelijk (indirect) bij aan de ontwikkeling van de maatschappij. Ook kan je door het volgen van een traineeship binnen de overheid helpen bij overgang naar een nieuwe manier van werken. De overheid werkte vroeger vooral hiërarchisch en wilt nu meer werken met een platte organisatiestructuur. Dit betekent dat er minder managementniveaus zijn en werknemers op gelijke lijn staan. Een traineeship binnen de overheid is helemaal aan te bevelen als je niet ervan houdt om in financiële sectoren te werken.

Wil je meteen solliciteren voor een traineeship? Lees dan de blog 'Solliciteren tijdens coronacrisis'. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.