DOEN: winterse cocktails maken!
Wie zegt dat cocktails alleen geschikt zijn voor de zomer? Misschien is een ijskoude daiquiri niet het beste idee tijdens de gure wintermaanden, maar er zijn een hoop andere lekkere recepten die jij en je vrienden kunnen maken de komende tijd. We snappen dat je keukenkastjes niet gevuld zijn met elke soort drank die er is, dus houden we het lekker student-friendly!
Winterse cocktails
Wat dacht je van een chocoboo? Voeg wat Malibu toe aan je warme chocomel om lekker op te warmen, of maak een koffiecocktail met Bailey’s en slagroom. Wil je echt even experimenteren met winterse cocktails, kun je aan de slag met een van deze recepten.
Jägerthee
Als je wel eens op wintersport gaat, ken je de Jägerthee vast wel. Hiermee warm je vast en zeker goed op!
Ingrediënten:
- 400 ml rode wijn
- 400 ml water
- 100 ml bruine rum
- ½ kaneelstokje
- Je favoriete thee
- 2 kruidnagels
- Stukje sinaasappelschil
- Lepeltje suiker
Warm in een pan het water, de rode wijn en de rum op, zorg dat het geheel nét niet kookt. Stop de overige ingrediënten in een theepot en voeg het water-wijn mengsel toe en laat een paar minuten trekken.
Marshmellow koffie-cocktail
Ingrediënten:
- 50 ml volle melk
- 25 ml gecondenseerde volle melk
- Een handje ijsklontjes
- 30 ml wodka
- 25 ml hete espresso
- Marshmellows
Verwarm de melk tot ‘ie net niet kookt en voeg daarna de gecondenseerde melk toe. Roer het tot een geheel. Voeg de wodka en ijsklontjes toe aan je glas, en giet dan eerst de koffie en daarna de melk in de glazen. Garneer met de (geroosterde!) marshmellows.
Glühgin
Deze is voor de gin-tonic en glühwein liefhebbers! Je maakt er in een handomdraai een hele kan mee.
Ingrediënten:
- 12 kruidnagels
- Handsinaasappels
- 750 ml fruitige rode wijn
- 200 ml gin
- 4 el suiker
- 8 steranijsjes
- 2 kaneelstokjes
Steek de kruidnagels in de sinaasappels en snijd die vervolgens in partjes. Voeg de wijn en gin toe aan een steelplan en voeg ook de suiker, steranijs, kaneelstokjes en sinaasappelpartjes toe. Verwarm het geheel ongeveer 15 minuten op een laag vuur.
Ben je helemaal in de herfst- en wintersferen nu? Pak gelijk door en bak een van deze lekkere herfstrecepten!