Skip to main content

DOEN: een VR game spelen bij The Park Playground!

Binnenkort weer tijd voor een leuk uitje met je beste vrienden, familie of collega's? Zo'n lasergame, paintball of escaperoom heb je inmiddels wel gezien, dus ga voor een next level game: een VR game bij The Park Playground in Den Haag. Wij van Studentensteden portal probeerden een VR game uit en spoiler: we vonden het fan-tas-tisch!

VR Games spelen in Den Haag

In de toffe wijk Binckhorst in Den Haag vind je sinds kort The Park Playground. Hier kan je terecht voor een flinke portie toffe games. Het zijn niet zomaar games, je speelt deze games in Virtual Reality! Je krijgt een speciale VR-bril op, het spel start en je staat plots in een totaal andere wereld. Van tevoren drink je een drankje en kijk je naar de andere teams die hun games aan het spelen zijn. Je kan achteraf uiteraard ook wat eten en drinken, want ondanks dat je geen kilometers aflegt, ben je van alle indrukken behoorlijk moe!

The Park Playground

Teamuitje

Wij van StudentenSteden mochten met het team de VR Game The Heist spelen. Je krijgt vooraf uitleg van een van de medewerkers. De VR-bril kan je zo aanpassen dat 'ie bij iedereen altijd lekker zit. Binnenin de bril kan je het beeld scherpstellen, een beetje zoals je een verrekijker scherp stelt. Daarnaast krijg je ook een wapen. Op het wapen zitten meerdere knoppen waarmee je kan schieten, maar in ons spel kon je ook wisselen tussen verschillende wapens. Wij speelden in één team en reisden door de tijd waar we gezamenlijk kwaadaardige zombies aanpakten. Van begin tot eind was het één spannend spel en aan het einde waren we helemaal op van de spanning - op een goede manier! 

Ons oordeel

Vooraf hadden we al heel veel zin in deze games. We hadden na het zien van de video's op de website al hoge verwachtingen, dus eigenlijk dachten we: Dit kan alleen maar tegenvallen. Maar écht, zodra we de bril hadden opgezet zit je direct helemaal ín het spel en vergeet je dat je in grote, open ruimte bent. Je staat meteen in het spel, je kijkt om je heen, naar je teamgenoten en luistert naar de uitleg. Het spel begon en de eerste zombies kwamen in beeld: "Pas op, achter je!", schreeuw ik naar mijn collega, je bukt om grote slijmproppen te ontwijken en je doet je uiterste best om alle zombies in het vizier te krijgen. Kortom: heel bizar hoe echt het lijkt. We vonden het allemaal echt helemaal geweldig!

The Park Playground

Bij The Park Playground kan je terecht voor 5 verschillende VR games. De één nog spannender dan de ander. Ben je bang dat je niet goed bent in het spel? Van tevoren kan je ook individuele spellen doen. Zo stap je in een lift en gaan de deuren open op de bovenste verdieping. Durf jij uit de lift op de plank te stappen...? Verder heb je een draadloze VR-bril en een speelgebied van wel 9 bij 9 meter. Loop je in het spel richting de rand van het spel, dan verschijnt een rood grid in jouw scherm: je bent aan de rand van het speelveld, draai om! Supertof om een keer met je beste vrienden te doen, met je familie maar ook écht een aanrader met je collega's!

The Park Playground

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.