Skip to main content

DOEN: Den Haag leren kennen als nieuwe student!

Ben jij net begonnen met een studie in Den Haag en moet je de stad nog leren kennen? Op DenHaagStudentenstad vertellen we je hoe je het beste deze leuke studentenstad kunt ontdekken!

Bordspellen café

Ben jij de stad aan het verkennen voor leuke uitjes en gezellige cafés? Dan moet je ook zeker eens langs het Spellenhuis, een gezellige bordspellenwinkel. Het bijzondere aan het Spellenhuis, is het bordspellen café dat zich boven de winkel bevindt. In het bordspellen café staan honderden spelletjes op je te wachten, die je voor een entree van 5 euro per persoon de hele dag kunt spelen! Of je nou enorm fan bent van bordspelletjes, nog niet zo bekend bent of een leuk spel zoekt om met 20 man te spelen, ze hebben het allemaal! Ideaal dus om nieuwe mensen te leren kennen. 

De medewerkers gebruiken graag hun bordspellen kennis om de leukste spellen voor jouw speelgroep te vinden! En terwijl jij je lekker op het spel focust, serveren ze heerlijke hapjes en drankjes. Zo zijn er onder andere speciaal biertjes, cocktails, tosti's, een hapjesplank en de nacho's royaal!  

Vrienden maken

De sfeer in het café is altijd zeer gezellig, met mensen van alle leeftijden en afkomsten die over de tafel gebogen staan of lekker aan het kletsen zijn. Meeste mensen komen naar het Spellenhuis met een groep vrienden maar er zijn ook mogelijkheden om nieuwe speelgroepen te vinden, bijvoorbeeld via de Spellenhuis WhatsApp groepen. Door de vele evenementen die worden georganiseerd is het Spellenhuis de perfecte plek om mensen te ontmoeten, bijna iedere dag staat er wel iets op de agenda

Zo zijn er verschillende TCG-events en worden er iedere donderdag DnD one shots georganiseerd. Op vrijdagen is het tijd om spelletjes uit te proberen met nieuwe mensen tijdens de meet up! 

Woensdagavond = studentenavond!

Dit jaar komt woensdagavond erbij als de studentenavond, om spelletjes te spelen en vrienden te maken. Op vertoon van je studentenkaart is de entree tijdens de studentenavond maar €3,50! Dus kom een bordspelletje spelen bij het Spellenhuis als de perfecte afsluiting na een dag studeren.

Je vindt het Bordspellen café in de Torenstraat. Het zit lekker in 't centrum dus gemakkelijk bereikbaar voor mensen uit alle hoeken van de stad! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.