Skip to main content

Den Haag als uitvalsbasis: uitjes in de buurt

Den Haag is natuurlijk een van de mooiste steden van Nederland. Voor bijna alles kan je er terecht: shoppen, cultuur, politiek, strand en ga zo maar door. Toch vind ik het ook altijd heel erg leuk om andere steden te ontdekken en Den Haag is daarvoor een prima uitvalsbasis. Hieronder vind je de leukste uitjes en tripjes die je vanuit Den Haag kan ondernemen!

Wellness

Zin in een relaxed dagje vol ontspanning en wellness? Vlakbij Den Haag in Bleiswijk ligt Elysium, een luxe spa en resort. Je kan er terecht voor een heerlijk dagje sauna met veel verschillende sauna’s, zwembaden en restaurants midden in de mooie natuur. Ook in Leiden vind je een bijzondere spa: het Wellnessresort Leiden is gevestigd op de 11e en 12 verdieping in het centrum van Leiden. Dat is dus relaxen met een prachtig uitzicht over de stad!

Stedentripjes

Den Haag is omringd door leuke steden voor een middagje uit. Delft is te bereiken in een kwartiertje met de trein. Met een prachtige binnenstad vol leuke, unieke winkeltjes kun je als shopliefhebber je geluk niet op. Ook voor cultuur kun je terecht in Delft: het Vermeer Centrum Delft of het Royal Delft zijn bekende publiekstrekkers. Perfect voor een dagje toerist-zijn in eigen land dus. Een ander leuk stedentripje vanuit Den Haag is natuurlijk Leiden. In deze studentenstad kun je natuurlijk heerlijk stappen, maar ook overdag is er genoeg leuks te beleven. Een aantal tips: bij de Hortus Botanicus vind je een oase van rust midden in de stad, de grachten zijn prachtig om met een bootje overheen te varen en je kan er heerlijk struinen door de binnenstad met zijn vele winkels.

De natuur in

Den Haag is natuurlijk ontzettend verwend met het strand zo dichtbij en de mooiste duinparken om de natuur in te gaan. In Voorschoten ligt nog een prachtig natuurgebied: Vlietland. Vlietland bestaat uit drie meren met daaromheen bossen, kreken en weiden. Je kan er onder andere terecht om te zeilen, surfen, roeien, waterfietsen, het huren van een bootje, een aquapark en een klimeiland. Ook kan je hier fijn kamperen, wandelen, fietsen en zelf naar het strand. Het is helemaal gratis, dus zeker leuk om een dagje te spenderen.

Zin om nog iets verder weg te gaan? Vanaf Den Haag Centraal ben in no time in België, Duitsland of Frankrijk! In deze blog lees je er alles over. Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.