Skip to main content

Deel 2: de lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag

Aan eetgelegenheden geen gebrek in onze mooie stad, maar wat als je intolerant of allergisch bent voor bepaald voedsel? Ik heb zelf coeliakie, een auto-immuun ziekte waardoor ik absoluut geen gluten kan verdragen. Eén kruimel brood is al genoeg om mij een week uit te schakelen. Eerder schreef ik al over de 5 lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag, maar er zijn weer een aantal fijne restaurants waar je terecht kunt voor heerlijk én veilig glutenvrij eten. Dus het is tijd voor deel 2: de lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag.

Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen - Prins Hendrikplein 15

In augustus 2018 opende aan het mooie Prins Hendrikplein de nieuwe Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen. Voordat ik hier naartoe ging, hoorde ik al van meerdere mensen dat de hamburger écht verrukkelijk is. Toevallig ben ik een echte burgerliefhebber en dus moest ik dit natuurlijk zelf ook gaan ontdekken. Ik heb van te voren contact gehad met de chef over de glutenvrije opties. Hij vertelde mij dat er een glutenvrije frituurpan is en dat de frietjes dus glutenvrij zijn. Ook zou er glutenvrij brood zijn dus dat was geen probleem. Toen ik bij Van Kinsbergen was, had ik net de pech dat het glutenvrije brood op was, dus ik heb de burger zonder broodje gegeten, maar ik kreeg er een extra salade bij. Zelfs zonder broodje was de burger echt fan-tas-tisch! Het is een hippe tent, middenin het Zeeheldenkwartier, dus je moet wel eventjes een tafeltje reserveren want het zit altijd vol hier. Eetsmakelijk!

Sirtaki - Kamperfoelieplein 10A

Als jij ook glutenintolerant of -sensitief bent, weet je misschien wel dat Griekenland een heel fijn vakantieland is. In de Griekse keuken gebruiken ze nagenoeg geen gluten, alleen brood. Waar hier in Nederland eigenlijk altijd wel gluten in de marinade van het vlees zit, is dat bij de Griekse keuken niet zo. En wat dacht je van die heerlijke Griekse salades én de tzaziki. Yep, ik ben groot fan van de Griekse keuken. Toen ik vorig jaar verhuisde, zag ik dat om de hoek het Griekse restaurant Sirtaki zat. Sirtaki is een begrip in het Haagse Valkenboskwartier en de Heester-, bomen- en bloemenbuurt. Wil je goed eten voor een goede prijs, dan ga je naar Sirtaki. Toen ik contact op nam met het restaurant, wisten ze gelijk te vermelden dat ik geen dingen uit de frituur mag, maar dat al het vlees van de grill glutenvrij is én dat er geen brood op wordt gegrilld. Het eten is er héérlijk, ik kom er dan ook regelmatig. Eén puntje waar ik je op wel op wil wijzen is dat je het duidelijk moet doorgeven aan de ober. Niet iedereen is even goed op de hoogte, zo heb ik één keer wel friet gekregen. Toen ik dit uitlegde kreeg ik direct excuses en hoefde ik mijn maaltijd niet betalen. Super vriendelijke mensen, dus! 

Jamey Bennet - Plaats 11

Houd je van lekker eten terwijl je omringd bent door een prachtig interieur en vind je het niet erg om wat meer te betalen, dan is Jamey Bennet the place to be! Ze zijn hier goed op de hoogte van hoe glutenvrij eten gemaakt moet worden, dus je kunt hier met een gerust hart gaan eten. Ik durf niet te zeggen of ze een glutenvrije frituur hebben voor frietjes, maar ik weet wel dat ze veel van de gerechten glutenvrij kunnen maken! Als je hier dan toch bent moet je echt één van de vele gin & tonics nemen die ze op hun menu hebben staan. Geniet van je avond!

Ben je juist op zoek naar glutenvrije ontbijt-, en lunchtentjes in Den Haag, daar heb ik ook een blog over geschreven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.