Skip to main content

De leukste wintervakanties met een studentenbudget

Na een paar maanden studeren voelt de zomervakantie alweer eindeloos ver weg. Gelukkig kun je in de winter ook genieten van heerlijke vakanties of weekendjes weg. In deze blog lees je welke wintertrips mogelijk zijn met een studentenbudget.

Huur een Airbnb

Je kunt een vakantie zo goedkoop maken als je zelf wilt! Een van de goedkoopste opties is het huren van een Airbnb. Als je niet al te strenge eisen hebt, vind je zo een leuk huisje in een pittoresk dorpje of bijvoorbeeld in de Ardennen. Juist in de winter maakt de locatie niet zo veel uit. Je kunt ervoor kiezen om je dikke jas aan te trekken en erop uit te gaan, maar knus binnen zitten is in deze tijd van het jaar ook heel leuk! Neem lekkere snacks mee, pak je zachtste pyjama in en vermaak je met spelletjes of een filmavondje. Zo kun je een superleuk vriendenweekend in een Airbnb hebben!

Ga op wintersport

Wintersportvakanties zijn al snel erg duur. Gelukkig zijn er ook wat deze vakantie betreft verschillende mogelijkheden om de kosten te beperken. Zo is het slim om te boeken via een studentenreisorganisatie, zoals Husk of Skifest. Daarnaast is het natuurlijk je eigen keuze hoe luxe je de vakantie wilt hebben. Een klein appartementje lijkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het is een stuk goedkoper (en ook best knus). Heb je nog ruimte over in je koffer? Dan kun je makkelijk geld besparen door wat boodschappen van thuis mee te nemen. Supermarkten in de bergen zijn vaak erg duur. Een pak pasta of pot pindakaas meenemen kan hierdoor behoorlijk wat schelen! Eerder schreef Maya een blog met nog meer tips voor een goedkope wintersportvakantie!

Oost-Europa

Oost-Europa is een ideale vakantiebestemming wanneer je weinig geld hebt. Zowel reis, verblijf als activiteiten en boodschappen op bestemming zijn goedkoop. In de zomer kan het hier heel heet worden, maar in de winter koelt het hard af. Zorg dus wel dat je goed voorbereid bent wat betreft warme outfits. Vooral Praag is een supermooie (maar koude) stad in de winter!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.