Skip to main content

De leukste winterse activiteiten in Den Haag

In 2005 werd de maandag in de laatste volle week van januari uitgeroepen tot Blue Monday. Dit zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn, volgens de formule van een psycholoog. Goede voornemens zijn dan vaak mislukt, de dagen zijn nog altijd donker en het vakantiegevoel is als sneeuw voor de zon verdwenen. En dan is het ook nog eens maandag! Gelukkig is deze 'formule' volgens talloze wetenschappers dikke onzin. Toch willen we het zeker voor het onzekere nemen. Ik zocht daarom voor je uit welke leuke dingen er in Den Haag te doen zijn om die winterdip te vermijden!

Schaatsen bij Cool Events Scheveningen

Elk jaar wordt Scheveningen in de wintermaanden omgetoverd tot een prachtig winter wonderland. Er is een giga schaatsbaan van 600m² genaamd ‘Kurhausplein on Ice’. De schaatsbaan wordt omringd door heerlijk verwarmde terrassen. Hier kun je lekker neerploffen voor een winterse hapjes en een glas glühwein (of 2). Dit winterparadijs is te bezoeken tot 26 januari. Tickets zijn exclusief schaatsen 6 euro en inclusief schaatsen 10 euro voor een hele dag. Als je vaker of met een groep wil gaan, kan je ook een 5 of 10 rittenkaart bestellen. Dit kan gemakkelijk via de website van Cool Event Scheveningen. Als je er op Blue Monday zelf heen gaat, moet je ook even langs de brasserie in de Palace Promenade gaan. Iedereen krijgt daar op blauwe maandag een gratis kopje koffie om de stemming er in te houden!

Shoppen in Den Haag als Retail Therapy 

Oke, Blue Monday is misschien een grote hoax, maar dat betekent niet dat je hier niet gretig gebruik van kunt maken. Een bekende tactiek om een dipje tegen te gaan is geld uitgeven, maar na de feestdagen is de portemonnee vaak al leger dan we zouden willen. Maar net als met Black Friday beginnen steeds meer winkels op dit soort dagen met kortingen te strooien! De website blackfridaysupersale.nl heeft daarom ook een overzicht van winkels die korting geven op Blue Monday. Lees dus snel welke winkels je kunt bezoeken voor wat shopping endorfines zonder je spaarrekening compleet te plunderen.

Wandelen in Den Haag

Een fijne wandeling door het verlichte centrum of onze prachtige duinen is natuurlijk ook een goede manier om de 'blauwe maandag mythe' te ontkrachten. Neem gezellig een vriend of vriendin mee. Dan kun je onder het genot van kop warme chocomelk bijvoorbeeld kletsen over wat 2020 alweer voor leuks heeft gebracht. Geen enkele formule of wetenschapper die jou nu nog wijs kan maken dat dit geen top dag wordt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.