Skip to main content

De leukste steden om carnaval 2022 te vieren!

Yes het is bijna zover... carnaval komt eraan! Carnaval vindt dit jaar officieel plaats van 27 februari tot en met 1 maart, maar in sommige steden begint het feest al op vrijdag 25 februari. Zeker nu de horeca EINDELIJK weer open mag! Carnaval wordt vooral gevierd onder de rivieren. Veel studenten hebben nog nooit carnaval gevierd. Wij hebben daarom de leukste carnavalssteden voor je op een rijtje gezet!

Carnaval in Den Bosch (Oeteldonk)

Wil je carnaval vieren in Brabant? Dan is Den Bosch de place to be! Tijdens carnaval verandert de stad in Oeteldonk. De Bosschenaren kijken er het hele jaar naar uit om een week lang te feesten. Dit wordt niet alleen in de kroegen gedaan maar ook op straat. Iedereen draagt kleren met rode en gele tinten. Deze carnaval feestjes in Den Bosch wil je zeker niet missen! 

Carnaval in Maastricht (Meestreech)

Maastricht staat erom bekend dat er flink wordt uitgepakt met de origineelste outfits tijdens carnaval. De meeste van deze outfits worden door de Limburgers zelfgemaakt. Houd er dus rekening mee als je daarheen gaat dat je je mooiste outfit uit de kast haalt. Vergeet zeker niet om de optocht te bekijken. Hier komen de mooiste carnavalswagens langs. Na de optocht kan je gelijk door naar de kroeg voor de leukste carnaval evenementen in Maastricht!

Carnaval in Eindhoven (Lampegat)

Eindhoven, de lichtstad van Nederland, wordt tijdens carnaval omgetoverd tot Lampegat. De perfecte plek om carnaval te vieren voor studenten. Elk jaar staat er op de markt een grote tent waar verschillende artiesten komen optreden. Een grote gezellige boel dus. Stratumseind is zeker net zo leuk. Het is dé uitgaansstraat van Eindhoven en tijdens carnaval kun je daar de hele avond lekker los!

Carnaval in Tilburg (Kruikenstad)

Carnaval in Tilburg wordt jaarlijks afgetrapt met de kroegendwèèltocht op vrijdagavond. Nog nooit in Tilburg geweest tijdens carnaval? Dan vraag je je vast af wat die tocht inhoud. Simpel gezegd: in zoveel mogelijk kroegen en cafés een biertje drinken! Perfect voor een leuk avondje, dus! De dagen na de kroegendwèèltocht zijn er nog genoeg andere leuke feestjes te vinden.

Carnaval in Breda (Kielegat)

Wil je een van de mooiste carnavalsoptochten van Nederland zien? Ga dan zeker naar Breda! Tijdens deze optocht kan je de mooiste praalwagens zien. Niet alleen de optocht is leuk in Breda, er worden ook veel leuke feestjes georganiseerd in de binnenstad die zeker de moeite waard zijn!

Carnaval in Sittard (Marotteriek)

Elk jaar wordt op de eerste dag van carnaval om 23:11 de sleutel aan de prins overhandigd door de burgermeester. Vanaf dat moment verandert Sittard in Marotteriek en barst de stad los. Overal zijn er leuke carnaval evenementen georganiseerd! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.