Skip to main content

De leukste musea in Den Haag

Even een dagje weg is heerlijk, en dan ook nog wat cultuur snijven of iets opsteken is natuurlijk mooi meegenomen. Voor wat musea inspiratie in Den Haag heb ik wat leuke dingetjes voor je op een rijtje gezet!

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis is een must see. Geen basic portretten, maar prenten die je hersenen laten kraken omdat ze niet te begrijpen zijn. Een museum vol illusie! De kaartjes voor volwassenen zijn maar een tientje, en op vertoon van je collegekaart of CJP pas is het zelfs maar 9,-. Perfect voor een gezellig dagje weg, en het is nog goed bereikbaar ook. Het ligt aan het eind van het Lange voorheit en is dus met vele tram en bus lijnen te bezoeken. Neem voor meer info even een kijkje op de website van het Escher Museum.

Panorama mesdag

Ook een apart museum is het panorama van Hendrik Mesdag. Dit grote panorama is hèt pronkstuk van de tentoonstelling. Het is een gigantisch groot doek waarop de Scheveningse kust beschilderd is. Als student kun je voor een tientje al naar binnen dus zet deze ook maar op je to do lijstje! Kijk voor tickets en info op de website van het Panorama Mesdag zelf.

Beelden aan zee

Na het zien van het panorama van Scheveningen mòet je dit natuurlijk ook in het echt zien. Bij dit muZEEum, pun intended, in Scheveningen is niet alleen binnen, maar ook buiten kunst te zien. Je waant je bij binnenkomst direct in een soort rust eb stilte, iets wat in de stad niet snel zal gebeuren. De buitenkunst is zo gemaakt dat het blend met de omgeving, maar er toch van te genieten is. In dit museum zijn de kaartjes wel wat prijziger. Een normaal kaartje is 19,50 en studentenkorting is er niet. Maar laat ik daaropvolgend nou een tip voor hebben.

De combiticket

Een museum bezoekje kan erg prijzig worden. Gelukkig is daar de combiticket! Hiermee kun je 2 museums bezoeken voor 1 prijs. Zo heb je voor 18,50 een combiticket voor museum Beeld aan Zee èn het Panorama Mesdag. Dan ben je dus zelfs goedkoper uit dan een normaal Beeld aan Zee ticket. Deze ticket kun je bestellen via de websites van de musea die meedoen. Dat zijn Het Panorama Mesdag, Madurodam, Escher in het Paleis en Beelden aan Zee. Ook Sealife, het Omniversum en Kids Eiland zijn er aan verbonen

Museon

Het museon is eigenlijk vooral gericht op kinderen, maar toch ook voor volwassenen, vooral studenten, een super leuke ervaring. De vast tentoonsteling heet One Planet en je kan er vanalles leren over onze wereld en welke impact wij als mensen daar op hebben. Daarnaast is er ook een wisselende voorstelling dus kun je elke keer weer wat anders tegen komen. Alles is erg interactief dus gegarandeerd een leuk dagje weg! Voor tickets en info kun je uiteraard een kijkje nemen op de website van het Museon.

Kunstmuseum – Wonderkamers

Ook eigenlijk op een jongere doelgroep gericht, maar tevens heel leuk! In elke kamer kun je op een interactieve manier weer meegesleept worden met een nieuw verhaal, avontuur of mysterie. Neem als excuus lekker je zusje, broertje, neefje of nichtje mee. Kids zijn toch gratis! Info en tickets zijn allemaal terug te vinden op de website van het Kunstmuseum.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.