Skip to main content

De leukste Haagse cafés met livemuziek

Wat doe jij het liefst tijdens een avondje uit in het weekend? Gezellig kletsen met een wijntje? Lekker dansen in de vetste clubs? Of een combinatie van beide? Een van mijn favoriete avonden uit is een drankje in een gezellige kroeg met een live bandje om op te dansen of lekker naar te luisteren. Voor de medeliefhebber: hieronder een lijstje met cafés in Den Haag waar vaak livemuziek te vinden is!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Den Haag voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

De Paap

Voor fijne rock-muziek moet je bij de Paap zijn (natuurlijk in de Paapstraat). De Paap heeft een open podium waar bandjes kunnen optreden, leuk om eens iets nieuws te leren kennen dus! Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is er livemuziek. Grappig feitje: ‘de Vrienden van Amstel live’ vond plaats in de Paap. Het café is echt een begrip in Den Haag dus.

Crazy Pianos Scheveningen

Redelijk bekend: Crazy Pianos in Scheveningen! Midden op de boulevard, dus perfect om na een middagje uitwaaien neer te ploffen. Deze tent heet niet voor niets Crazy Pianos; er wordt piano gespeeld door verschillende pianisten, met allen een eigen stijl en muzieksoort. Leuk avondje uit!

Café de Gekke Geit

In hetzelfde pand als Hostel the Hague vindt je de Gekke Geit, waar bijna elke avond wel livemuziek wordt gespeeld. Op dinsdag is het singer-songwriter night en worden er jamsessies gehouden. Op woensdag kan je er terecht voor blues, op donderdag en zondag voor jazz. Ook is er op zaterdag een open mic, dus mocht je ooit een keer zelf willen optreden dan weet je waar je moet zijn.

O’Casey’s

Voor echte Ierse livemuziek moet je naar dé Ierse pub in Den Haag: O’Caseys. Extra leuk om er een keer een echt ‘Iers’ avondje uit van te maken: traditioneel pubfood eten in O’Caseys, je favoriete sportwedstrijd kijken op een van de 19 schermen en daarna dansen tijdens een live-optreden. Weer eens wat anders!

Paardcafé

Voor concerten in Den Haag is het Paard natuurlijk the place to be. Maar ook in het bijbehorende Paardcafé kun je terecht voor heel veel goede livemuziek! De optredens in het Paardcafé zijn vaak goedkoper, en de sfeer is heel gezellig. Open op vrijdag en zaterdag: veel plezier!

Er zijn natuurlijk nog veeeel meer leuke kroegen in Den Haag te vinden, en veel hebben ook af en toe livemuziek. Kijk ook eens op onze pagina over uitgaan in Den Haag. Hier staan de leukste kroegen en clubs in een handig weekoverzicht. Wie weet staat er nog een leuke kroeg tussen waar je nog niet geweest bent!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.