Skip to main content

De leukste dingen in Den Haag

Ga je binnenkort studeren in Den Haag of op kamers in de stad? Er is niets leuker dan nieuwe plekken ontdekken! Misschien vind je ergens een lekker koffietentje wat vervolgens je favoriet wordt, of wordt het parkje bij jou in de buurt wel de nieuwe plek om met vrienden te picknicken. Met deze blog help ik je een handje op weg bij het ontdekken van de leuke plekken in Den Haag. Lees je mee?

Het Zwarte Pad

Als de zon schijnt en je zin hebt om te genieten van een hapje en een drankje, dan ben je bij het Zwarte Pad aan het juiste adres. Dit gedeelte aan het strand van Scheveningen heeft verschillende strandtenten waar je ’s avonds geregeld kunt uitgaan. Overdag kun je er heerlijk eten en ’s avonds wordt het omgetoverd tot een dansvloer. Tenminste, als het weer kan!

SLA

Wanneer je wel een boost vitaminen kunt gebruiken, dan is SLA de perfecte plek om je lunch of ontbijtje te halen. Je kunt hier verschillende salades bestellen, maar ook lekkere Buddha bowls of snacks. Alles wat ze verkopen is gezond en vers bereid. Zeker een aanrader!

Kerkplein 4a

Landgoed Clingendael

Op dit landgoed kun je heerlijk wandelen door het bos, maar je kunt ook het parkdeel bezoeken, waar je in het grote veld of aan het water kunt zitten en even helemaal tot rust kunt komen. Ga gezellig picknicken met vrienden of neem een boek mee en koppel jezelf even los van de drukte van de stad. Wil je meer groene plekken in en om Den Haag ontdekken? Bekijk dan ook eens waar je kunt wandelen in en rondom Den Haag

Clingendael 12a

Wauw Warenhuis

Een leuke winkel in het centrum is Wauw Warenhuis. Je vindt hier ontzettend veel leuke en bijzondere artikelen waarmee je jezelf een plezier doet, maar die ook heel leuk zijn om cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere plantenpotten, sieraden, grappige notitieboekjes en veel meer.

Piet Heinstraat 51a

Hemels gewelf

Een stuk buiten het centrum, in de duinen van Kijkduin, bevindt zich het Hemels Gewelf. Het is een bijzondere plek om naar de hemel te kijken, namelijk vanuit een grote kom in de duinen, in de vorm van een ellips. Deze aangelegde krater is bezaaid met gras en ziet er heel bijzonder uit. Midden in de kom staat een bank van natuursteen waarop je kunt liggen om de hemel de vorm van een gewelf zien aannemen. Je moet het een keer gezien hebben!

Machiel Vrijenhoeklaan 175

8TEA5

Heb je al eens bubble tea geprobeerd? Dit op thee gebaseerde drankje is een echte traktatie met de zoete siroop en de tapioca parels. Bij 8TEA5 maken ze super lekkere bubble tea’s die zeker het proeven waard zijn. Een keer iets anders!

Passage 77

Pluk! Den Haag

Buiten het centrum vind je de stadsboerderij Pluk! waar ze dieren hebben als onderdeel van de zorgboerderij, maar ook een zelfoogst tuin, een winkel waar ze hun oogst verkopen en een lunchroom. Je kunt hier je eigen groenten en fruit plukken, maar ook gewoon iets lekkers te eten bestellen bij de lunchroom. Er hangt hier altijd een gezellige sfeer.

Loosduinse Hoofdstraat 1184a

Het is zeker de moeite waard om eens deze plekjes te bezoeken. Wie weet zit er voor jou wel een nieuwe favoriet tussen. Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.