Skip to main content

De lekkerste oliebollen van Den Haag

Na weer een lang jaar wachten is het eindelijk november. Dit betekent dat we op verschillende plekken in Den Haag weer terecht kunnen voor heerlijke oliebollen. Dit jaar mochten de oliebollenkramen in Den Haag een maandje eerder open. Hieronder lees je waar in Den Haag je terecht kunt voor de aller-, allerlekkerste oliebollen. Lees je mee?

De Haagsche Oliebollenbakkerij

Als je weleens in het centrum van Den Haag bent, is deze kraam je niet ontgaan: De Haagsche Oliebollenbakkerij staat pontificaal aan het Spui aan de Grote Marktstraat. Deze oliebollenkraam is denk ik de bekendste van en Haag, gezien hij elk jaar weer op het Spuiplein aan de start van de grote winkelstraat staat. Deze kraam valt onder de familie Vermolen. Jan Vermolen is al in de oliebollen business sinds zijn geboorte in 1963, het jaar waarop zijn vader de oliebollenbak traditie gestart is. Wie daardoor denkt dat Jan het oude familierecept heeft overgenomen heeft het mis. Zijn vader deed het op gevoel, maar Jan heeft liever goed afgewogen ingrediënten om elke bol even lekker te krijgen. Deze kraam staat er al sinds november, dus even langs gaan is een must!

Oliebollenkraam Frederico Vermolen -  Plein 26 (Holland Spoor)

Vermolen is een belangrijke naam in Den Haag als je het hebt over oliebollen. Bij station Holland Spoor vind je al jaren Oliebollenkraam Frederico Vermolen. Zij maken uiteraard gebruik van een eigen, geheim recept. Gezien ik vaak rondom station Holland Spoor ben heb ik hier ook de meeste oliebollen gegeten. Ik ben over het algemeen meer fan van appelbeignets dan oliebollen en die haal ik ook voornamelijk hier. Over de oliebollen kan ik dus niet veel zeggen, maar de appelbeignets zijn pure perfectie.

Oliebollen Scheveningen Oma Toos - Dr. Lelykade 3r

In de haven van Scheveningen vind je bij restaurant Oma Toos een heerlijke oliebollenkraam van Oma Toos. Geheel volgens de bekende inrichting van Oma Toos vind je al jarenlang vanaf november deze kraam. Je kunt hier terecht voor oliebollen, appelflappen, wafels en allemaal geheel volgens oma's recept!

Mary's oliebollenkraam - Loosduinse Hoofdplein

Voor het eerst sinds jaren vind je Mary's oliebollenkraam aan het Loosduinse Hoofdplein in plaats van bij de Albert Heijn. Mary staat in de zomer met de ijskar in Loosduinen, maar in de winter kun je hier terecht voor een goede oliebol. Daarnaast is ze vooral bekend vanwege haar donuts. Dus als je een zakje oliebollen haalt, raden we je ook aan om wat donuts mee te nemen. Enjoy!

Wil je na al die oliebollen wel gezond lunchen? Dit zijn gezonde en lekkere lunchrecepten voor tijdens de collegedagen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.