Skip to main content

De lekkerste oliebollen van Den Haag

Het is tijd voor... Oliebollen! Den Haag staat (olie)bol met kraampjes elke winter! Dus ben jij in Den Haag aan het shoppen voor de leukste kerstcadeautjes? Stop dan bij een van m'n 4 favoriete kraampjes voor de perfecte oliebol!

Gebakkraam Vermolen - Frederik Hendriklaan

Bij een landelijke test in 2018 kreeg deze oliebollenkraam een welverdiende 9! Dit maakte het de hoogst gewaardeerde oliebollenkraam uit Den Haag. Op de landelijke lijst van alle oliebollen kramen in Nederland stond gebakkraam Vermolen op de 23e plek. De smaak was niet te overtreffen, maar hij mocht volgens de jury wat knapperiger. Dat moet je dit jaar natuurlijk een proeven. Ik durf te wedden dat ze de knapperigheid wat opgekrikt hebben sinds vorig jaar. Dat wordt de perfecte oliebol dus.

Oliebollenkraam Den Haag - Spuiplein

Het staat niet in de naam, maar ook deze oliebollenkraam is van een Vermolen, namelijk Jan vermolen. Het zit overduidelijk in de familie om de heerlijkste winterhapjes te maken. Deze oliebollenkraam is denk ik de bekendste van en Haag, gezien hij elk jaar weer op het Spuiplein aan de start van de grote winkelstraat staat. Jan Vermolen is al in de oliebollen business sinds zijn geboorte in 1963, het jaar waarop zijn vader de oliebollenbak traditie gestart is. Wie daardoor denkt dat Jan het oude familierecept heeft overgenomen heeft het mis. Zijn vader deed het op gevoel, maar Jan heeft liever goed afgewogen ingrediënten om elke bol even lekker te krijgen. Deze kraam staat er al sinds november, dus even langs gaan is een must!

Oliebollenkraam John Vermolen - Oude Kustlijn

Ja ja, nog een Vermolen. Dit keer is het John die elke winter weer de heerlijkste oliebollen aan de lopende band verkoopt. John maakt heerlijke oliebollen die je terugnemen naar vroeger. Een oliebol vol van smaak. Volgens olieboltests is het wellicht niet de beste, maar wel een autentieke oliebol volgens oud recept. Ben je een dagje shoppen in het winkelcentrum van Ypenburg dan zou ik hier zeker een stop maken.

Oliebollenkraam Frederico Vermolen -  Plein 26 (Holland Spoor)

Oke, laatste dan. Het kan geen toeval zijn dat deze familie door heel Den Haag de beste oliebollenkramen heeft. Het zit in het bloed! Deze is weer van een andere Vermolen tak, ook weer met een eigen recept. Gezien ik vaak rondom station Holland Spoor ben heb ik hier ook de meeste oliebollen gegeten. Ik ben over het algemeen meer fan van appelbeignets dan oliebollen en die haal ik ook voornamelijk hier. Over de oliebollen kan ik dus niet veel zeggen, maar de appelbeignets zijn pure perfectie.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.