Skip to main content

De fijnste studieplekken in Den Haag

Ben je hetzelfde uitzicht tijdens het studeren wel een beetje zat? Ga de deur uit en ga studeren bij een van de vele koffietentjes in Den Haag. De ene is nog beter dan de andere om te werken en er is keuze zat! Ik doe dit regelmatig en ik heb een aardige lijst met koffietentjes waar ik regelmatig te vinden ben met m'n laptop. Ik vertel je hier welke studieplekken in Den Haag ik het fijnste vind!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. Centrale Bibliotheek - Spui 68 

Standaard, dat wel, maar de bibliotheek is oh zo perfect voor een dagje hard blokken. Beneden in het café verkopen ze ook nog eens heerlijke koffie. Het voordeel van de bibliotheek vind ik dat je op de derde kan zitten aan een lange tafel waar je in gesprek kan gaan met de mensen naast je, maar als je totale stilte wilt dan kun je ook een stilte ruimte opzoeken. 

2. Urban Cafe - Spui 130

Geen plek in het café of wil je een keer wat anders? Dan kun je naast de bibliotheek terecht bij Urban Cafe. Je wordt hier altijd warm onthaald door de mensen die er werken en de koffie is erg goed! Je kunt bij het raam zitten en mensen kijken (zorg wel dat je een shirt met korte mouwen aan hebt want anders smelt je bij dat glas), of aan een van de tafeltjes. Het voordeel van Urban Cafe vind ik dat het een goed alternatief is als je geen plekje kan vinden in de bibliotheek. Het zit bovenop het Spui, dus je bent er zo! Voor je het weet kies je het Urban Cafe boven de bibliotheek...

3. House of Tribes - Turfmarkt 28

Achter de bibliotheek en het stadhuis vind je House of Tribes. Een plek waar iedereen samen kan komen om te werken, met vrienden af te spreken of gewoon te relaxen met een lekkere kop koffie. Sit, sip and relax zoals ze zelf zeggen. Een mooie ruimte die slim is ingedeeld. Je kunt plaatsnemen aan de lange tafel of wat meer ontspannen op een bank.

4. Coffee Company - Noordeinde 54

De Coffee Company is een van die plekken waar je altijd goed zit! Goede koffie, fijne klantvriendelijke mensen, je zit er altijd lekker en het is centraal! Neem plaats in de grote leren stoelen of schuif aan bij de lange tafel die midden in de ruimte staat. Ook hebben ze heerlijk gebak, waar je jezelf natuurlijk best op mag trakteren tijdens een dagje hard studeren.

5. Vascabelo - Hooistraat 2

Per toeval kwam ik terecht bij Vascabelo en ik wou dat ik ze veel eerder had gevonden. De mensen die er werken zijn allemaal ontzettend aardig, de koffie is heerlijk en de ruimte is een lust voor het oog. Een classy café met een warme, huiselijke sfeer waar je ieder moment van de dag welkom bent. Als je naar achteren doorloopt kom je in een ruimte die zo mooi is ingericht dat je daar eigenlijk nooit meer weg wil.

6. Blossom - Anna Paulownastraat 70C

Blossom zit in het Zeeheldenkwartier en is dé locatie om je dag goed te beginnen. Voor een kopje koffie, ontbijt, lunch: alles kun je er vinden! De ruimte is ontzettend leuk ingericht en door de grote ramen aan twee zijden is het een plaatje om te zien!

Waar ga jij naartoe als je in de stad wil werken? Ik schreef eerder een blog over waar je het goedkoopste een hele dag kunt studeren, misschien zit daar ook wat voor je tussen!

Liefs, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.