Skip to main content

De beste plekjes voor een lekker bakkie

Mijn dag is nooit begonnen zonder een kop koffie. Ik denk dat heel veel andere studenten hetzelfde kunnen zeggen. Zelf ben ik oprecht nog niet klaar voor de dag als ik er nog geen op heb. Sommige mensen hebben dat erger dan anderen. Mijn moeder is daar zo'n groot voorbeeld van. Die is niet te genieten als er geen koffie in zit. Zo erg heb ik dat zelf dan weer niet, maar ik houd er wel heel erg veel van. Zeker om buiten te deur lekker ergens te gaan zitten zoals ik nu doe tijdens het schrijven van deze blog. Als klein vervolg op de blog van Rebecca heb ik hier een rijtje staan van mijn favoriete plekjes voor koffie in Den Haag. 

Coffeecompany, Korte Poten

Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat Coffeecompany Korte Poten mijn favoriete plek voor koffie is in Den Haag. Ik kwam hier voor het eerst op m'n vijftiende en we zijn nu bijna 6 jaar verder. Ik kom hier denk ik ongeveer 3 of 4 keer per week voor een Aeropress (filterkoffie). Ondertussen heb ik gehoord van een vriend van mij, die hier werkt, ook gehoord dat ik bekend sta bij de barista's als het 'Aeropress meisje'. Ik weet nou niet of dat een positief of negatief ding is, maar ja. De sfeer in de zaak is altijd gezellig en voor de studerende studenten onder ons is het ook een chille plek om lekker met je laptop aan de grote tafel te zitten, omdat er ook gratis Wi-Fi is. De perfecte combo: Wi-Fi en koffie. 

Pim Coffee Sandwiches & Vintage, Prins Hendrikstraat

In het Zeeheldenkwartier heb je Pim, een klein gezellig tentje met heerlijke plekjes om met z'n tweeën te zitten of alleen aan een tafel als je even wilt werken. Ze hebben een hele uitgebreide ontbijt- en lunchkaart mocht je trek hebben tijdens het werken of tijdens je koffiedate. Ik kom niet zo vaak bij Pim, maar als ik even geen behoefte heb aan de drukte van de stad, maar wel dichtbij wil zijn, is dit het perfecte plekje. Het is een heerlijk rustig straatje, maar als je buiten zit met een sigaret en een koffietje is er toch net genoeg activiteit in de straat om lekker te kijken naar mensen. Mijn grootste hobby!

Lola Bikes & Coffee

Lola ontdekte ik per toeval toen ik een aantal jaar geleden van een vriendinnetje hoorde dat ze ging werken in het koffietentje van haar neef. Een dag besloot ik haar een bezoekje te brengen op haar werk nadat ik zelf klaar was met werken. Ik was helemaal verbaasd toen ik aankwam: een fietsenwinkel gecombineerd met een koffietentje. Wie had gedacht dat die combi zou werken? Maar dat doet het perfect. Het leuke aan Lola is dat het zo'n typische sfeer heeft als je binnenloopt. Achterin hebben ze een tuin waar je lekker kan zitten in de zomer. Rommelig, maar relaxed. Dat is eigenlijk waar ik aan denk als ik aan Lola denk. De koffie is heerlijk. Ik zou denk ik kunnen zeggen dat het de beste koffie is van Den Haag. 

Bookstor

Mocht 'rommelig, maar relaxed' je niet zo erg trekken zoals het mij doet heeft de eigenaar van Lola nog een filiaal: Bookstor. Dit filiaal is misschien meer voor de mensen die houden van een rustig sfeertje. Daardoor is dit ook zo'n typisch koffietentje wat perfect is voor studeren of voor werken. Maar ook hier heb je een lekkere achtertuin om jezelf samen met een vriendin in het zonnetje te zetten als deze schijnt. 

Vienna 

En als laatste heb ik Vienna. Nu moet ik wel zeggen dat ik hier zelf werk als barista, maar zonder reclame bedoelingen wilde ik hem er toch bij zetten. Heel veel studenten weten namelijk niet echt dat Vienna er zit. Ook al zit het tentje er het langst van alle plekjes die ik heb opgenoemd. Namelijk sinds 1966. Zo ziet het er ook nog wel uit, omdat het niet de trendy uitstraling heeft die de tentjes hierboven wel hebben. En toch wordt er hele goede koffie geserveerd en daarbij ook voor een normale prijs die een student kan betalen. Ook heeft Vienna een uitgebreide lunchkaart met broodjes, tosti's en panini's. Het is een ideaal plekje om te lunchen met vriendinnen. In de zomer zit je op z'n best bij Vienna. Het tentje heet namelijk een enorm terras. Misschien tot binnenkort als jullie een keer langskomen. Wie weet maak ik je koffie ;)!

Dit waren mijn favoriete plekjes in Den Haag. Ik hoop dat je er plezier aan hebt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.